HRVATSKI NOGOMETAŠI

Kalinić: U Splitu sam trenirao samostalno, zato imam problema s ozljedama

Foto: EPA

NIKOLA KALINIĆ uskoro bi se trebao potpuno oporaviti od ozljede i upisati povratničke nastupe u Serie A za Hellas Veronu koju vodi Ivan Jurić. 

Odmah po dolasku postao je najplaćeniji igrač Verone s 1.5 milijuna eura po sezoni, ali nije imao sigurno mjesto u početnih 11. Sada se vraća i trebao bi se u 34. godini boriti za mjesto u ekipi. Tim povodom dao je intervju za Gazzettu dello Sport.

"Sad sam dobro, mislim da bih trebao biti spreman za Cagliari. Imamo još 10 utakmica u prvenstvu, sve što imam dat ću za dres Verone. Izgubili smo tri utakmice zaredom, ali da budemo iskreni, Milan i Atalanta su top momčadi i to su pokazali. Ostaje žal za porazom od Sassuola jer smo zaslužili više. Bodovna razlika od onih momčadi koje su sad na mjestima koje vode u Europsku ligu nije velika, ali tek kad se i matematički spasimo, mi ćemo biti mirni i tek onda ćemo razmišljati gdje bismo mogli završiti na kraju sezone", rekao je Nikola Kalinić pa dodao:

"Kakav je Jurić bio kao igrač. Odlučan i mirne glave, baš kao i trener. Kod njega se radi naporno, zahtjevniji je od Simeonea, a on je, uz Jurića i Gattusa, najzahtjevniji trener s kojim sam surađivao."

Kalinić nije bio na raspolaganju Ivana Jurića više od mjesec dana zbog ozljede mišića, a za to je, tvrdi, odgovoran sam zbog nekih pogrešnih odluka. 

"Trenirao sam samostalno u Splitu i zbog toga sam više izložen ozljedama. Kad se nakon toga reintegriraš u momčad, nije lagano biti na sto posto. Kondicija se ne vraća momentalno, za to treba vremena, ali sad bi sve trebalo biti u redu po tom pitanju i to je najvažnije", rekao je Kalinić. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više