lige petice

Kaos u Nici se nastavio i u tunelu, Sampaolija jedva smirili: "Mi krivi? Vi ste ludi"

Foto: Screenshot Marca

JORGE SAMPAOLI, trener Olympique Marseillea, žestoko je branio svoje igrače nakon kaosa koji su izazvali navijači Nice na jučerašnjoj utakmici trećeg kola francuskog prvenstva.

Podsjetimo, utakmica je prekinuta u 74. minuti nakon upada navijača domaće momčadi na travnjak i sukobljavanja s gostujućim nogometašima i nije završena jer su gosti odbili nastaviti dvoboj.

Sampaoli je na terenu i izvan njega branio svoje igrače. Na travnjaku su ga jedva smirili da ne uđe u fizički dvoboj s nekim od navijača Nice, a kamera u tunelu stadiona je zabilježila njegovo urlanje na jedan dio stručnog stožera Nice.

"Mi smo krivci? Vi ste ludi", odbrusio je Argentinac dijelu stručnog stožera Nice koji je optužio njega i njegove igrače da su isprovocirali navijače vrativši bačene boce na tribine.

U trenutku prekida domaća momčad je vodila 1:0, a pogodak je postigao Danac Kasper Dolberg u 49. minuti.

Predsjednik Nice Jean-Pierre Rivere navijačima je nakon jednosatnog prekida objavio kako je odlučeno da će dvoboj biti nastavljen. Desetak minuta poslije nogometaši Nice su se vratili na teren i počeli sa zagrijavanjem. No, nogometaši Marseillea nisu željeli nastaviti dvoboj, a prema izvješćima francuskih medija trojica gostujućih igrača Payet, Matteo Guendouzi i Luan Peres žalili su se da su ozlijeđeni u metežu koji je nastao po ulasku navijača na travnjak.

Sat i pol nakon prekida na teren su izašli i suci. Glavni sudac Benoit Bastien je postavio loptu na kut, odakle je ubačajem trebala biti nastavljena utakmica, dao znak za nastavak, a kako na terenu nije bilo gostujuće momčadi, odmah je označio i kraj utakmice.

Tako će ovaj dvoboj, umjesto odluke na travnjaku, epilog dobiti u disciplinskom postupku tijela koja su za to nadležna u francuskoj Ligue 1.

Pročitajte više