Karanušić propustio dvije meč lopte pa ispao od Hernycha

ČEH JAN HERNYCH, 129. tenisač svijeta, pobijedio je u 1. kolu dvoranskog ATP turnira u Beču našeg Roka Karanušića 4:6, 6:4, 7:6(5) nakon 2 sata i 24 minute igre.

Karanušić i Hernych odigrali su meč sa puno preokreta i obostranih problema na servisu. Posebno je dramatičan bio treći set u kojem je Hernych ispustio servis za meč kod vodstva 5:4. U tom je gemu hrvatski tenisač napravio break bez izgubljenog poena. No, u dvanaestom je gemu Zagrepčanin propustio dvije meč lopte na servisu Hernycha.

U tie-breaku je Karanušić izgubio prvi poen na servisu, još jedan kod zaostatka 2:5. Hernych je odjurio na 6:2 i činilo se da je pobjednik odlučen. Ipak, Karanušić je s tri poena u nizu, od kojih dva na prijemu, vratio nadu i smanjio na 5:6, ali je opet izgubio poen na svom servisu..

Obojica su pet puta gubili svoj servis tijekom meča. Jedina je razlika što je Karanušić izborio čak 21 break loptu, a Hernych 10. No, 29-godišnji Čeh, koji je glavni turnir izborio kroz kvalifikacije, bolje je koristio svoje prilike.

Ivo Karlović je četvrti nositelj ovog turnira, a u 1. kolu u ponedjeljak igra protiv Španjolca Juana Carlosa Ferrera. Ivan Ljubičić, dvostruki pobjednik u Beču (2005. i 2006. godine), igrat će prvi meč protiv Austrijanca Jurgena Melzera, vjerojatno u utorak.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više