NBA

Kevin Durant: U novoj sezoni igrat ću centra

Foto: Getty Images

KEVIN DURANT uskoro će ponovno zaigrati nakon godinu i pol dana, točnije od NBA finala 2019. u kojem je ozlijedio Ahilovu tetivu, a njegovi Golden State Warriorsi izgubili su od Toronto Raptorsa.

Tog je ljeta Durant prešao u Brooklyn Netse, za koje će debitirati u nedjelju u predsezonskoj utakmici protiv Washingtona.

U razgovoru za ESPN bivši MVP, dvostruki prvak i četverostruki najbolji strijelac NBA lige rekao je da će u Netsima igrati na svim pozicijama.

"Mislim da će me trener koristiti na razne načine, pogotovo u 'small ball' postavi kao centra ili četvorku. A ponekad ću i vući napad, tako da moram biti spreman na sve", rekao je Durant.

Na početku karijere Durant je kao mršavi klinac u Seattle SuperSonicsima uglavnom igrao na poziciji dvojke, ali uskoro se prebacio na poziciju niskog krila. Kako se igra sve više ubrzavala i orijentirala prema vanjskom šutu, Durant je u Warriorsima često igrao četvorku. Štoviše, tu su postavu, s Draymondom Greenom kao centrom i Andreom Iguodalom na trojci proglasili najubojitijom postavom u košarci.

S obzirom na visinu od 210 cm Durant svakako može taktički poslužiti kao centar, a s obzirom na izvrsnu tehniku, dugačke noge i brzinu, nikakav mu problem nije ni vući kontre kao razigravač.

Pročitajte više