Kežman u borbi za "Zlatnu kopačku Europe", karijeru nastavlja u Italiji

MATEJA KEŽMAN svoju će karijeru najvjerojatnije nastaviti u Italiji, no još nije poznato u kojem klubu. Za jednog od vrhunskih golgetera navodno se bore Roma i Milan, a gotovo je sigurno da će u srpnju biti na Apeninima.

Njegov dosadašnji klub PSV Eindhoven vjerojatno će za Kežmana zamjenu potražiti u madridskom Realu. Naime, šuška se kako će Morientes do ljeta biti u PSV-u.

Što se tiče reprezentacije SiCG, Kežman je još prosincu rekao kako bi se želio odmoriti od obaveza u reprezentaciji. Nije poznato kada će i hoće li početi ponovo igrati za reprezentaciju Srbije i Crne Gore.

Kežman se bori i za titulu najboljeg strijelca Europe, sa samo bodom i pol zaostaje za zasad najboljim Makaayem. Roy Makaay, igrač Deportiva, u ovoj sezoni zabio je 27 pogodaka, i ima ukupno 54 boda. Dok Kežman ima 52,5 bodova, i 35 pogodaka. 

Da se njegovi golovi ne množe sa koeficijentom 1,5 bio bi u velikoj prednosti nad Makaayem.

Budući da se u Serie A golovi množe sa koeficijentom 2 (kao i u Španjolskoj), Kežman bi mogao sljedeće sezone biti također pri vrhu ljestvice europskih strijelaca, ako nastavi zabijati.

Pročitajte više