Kiksali i Milan i Juve, Genoa tricom Cataniji skočila na vrh Serie A

NI NAKON treće odigrane utakmice u Serie A aktualni talijanski prvaci, nogometaši Milana, ne znaju za pobjedu.

U srijedu su u 4. kolu na svome San Siru ugostili Udinese i na koncu osvojili samo bod (1:1) do kojeg su došli nakon što su bili u rezultatskom zaostatku. Gosti su, naime, poveli preko svoga najboljeg strijelca Antonija di Natalea u 29. minuti, a Milanu je izjednačenje donio 18-godišnji talijanski napadač egipatskog porijekla Stephan el Shaarawy u 63. minuti. Iako su Rossoneri imali veći posjed lopte i broj udaraca prema golu, ostali su na jednom osvojenom bodu, odnosno dva u dosadašnja tri odigrana kola.

Juventus je nakon dvije uvodne pobjede prvi put ispustio bodove. Točnije, kao i Milan, odigrao je 1:1 pred svojim navijačima, a suparnik mu je bila Bologna. Crnogorac Mirko Vučinić svojim je premijernim pogotkom u dresu Stare dame doveo svoju momčad u vodstvo u 30. minuti, ali je samo 15 minuta kasnije dobio drugi žuti karton, ostavivši Juve u vrlo neugodnoj situaciji. Gosti su to iskoristili i u sedmoj minuti nastavka izjednačili preko Danielea Portanove.

Lazio je nakon domaćeg poraza od Genoe vratio mir u svlačionicu pobjedom kod Cesene (2:1). Domaći su poveli u 14. minuti pogotkom rumunjskog zločestog dečka Adriana Mutua, ali su Rimljani preokrenuli u nastavku. Hernanes je u 48. minuti pogodio s bijele točke, a samo šest minuta kasnije Miroslav Klose je postigao, kako se pokazalo, pobjednički gol za momčad Edoarda Reje koji je od 64. minute dao priliku bosansko-hercegovačkom nogometašu Senadu Luliću.

Napoli je nakon dvije pobjede pao u gostima kod Chieva (1:0) za koji je strijelac u 71.  minuti bio Davide Moscardelli, Palermo je nanio prvi poraz Cagliariju (3:2), dok je Crnogorac Stevan Jovetić s dva gola predvodio Fiorentinu do uvjerljivog slavlja protiv Parme (3:0).

 

Serie A, 4. kolo:

Milan – Udinese 1:1 (Shaarawy 63 / Di Natale 29)
Cesena – Lazio 1:2 (Mutu 14 / Hernanes 48 - 11m, Klose 54)
Chievo – Napoli 1:0 (Moscardelli 71)
Fiorentina – Parma 3:0 (Jovetić 46, 81, Cerci 61)
Genoa – Catania 3:0 (Palacio 30, 35, Constant 79)
Juventus – Bologna 1:1 (Vučinić 30 / Portanova 52)
Lecce – Atalanta 1:2 (Mesbah 25 / Denis 4 - 11m, 56)
Palermo – Cagliari 3:2 (Zahavi 2, Bertolo 15, Miccoli 76 / Conti 84, Nainggolan 90)

Pročitajte više