Kineski stolnotenisači zbog koronavirusa prisiljeni trenirati u Kataru

Foto: Getty Images

KINESKA stolnoteniska reprezentacija odsjest će u Kataru, koji joj je omogućio prostor za trening i opremu, uključujući i dvije tisuće loptica, piše CNN.

Stolni tenis nacionalni je sport Kine i 2020. godina je za nju u tom pogledu krucijalna zbog Olimpijskih igara na kojima je dosad bila velesila. Otkako je sport postao olimpijski 1988. godine, Kinezi su uzeli 28 od 32 zlatne medalje.

Kako je nekoliko zemalja uvelo zabranu putovanja zbog epidemije koronavirusa, Kineski stolnoteniski savez (CTTA) tražio je mjesto za trening svoje reprezentacije dalje od Kine. Dobili su pozive Njemačke, Austrije i Japana, ali je odluka pala na Katar, odnosno Dohu, jer nekoliko kineskih stolnotenisača sudjeluje na Katar Openu od 3. do 8. ožujka. 

Kinezi će tako ostati u Dohi kako bi izbjegli epidemiju koja je izbila na teritoriju njihove države i dosad zarazila 42 tisuće ljudi. Tamošnje vlasti potvrdile su da je od koronavirusa dosad umrlo više od 1000 osoba. 

"Nismo očekivali da će nam u tako kratkom roku pripremiti mjesto, stolove i sve ostalo za trening", kazao je predsjednik CTTA-a Liu Guoliang pa dodao: 

"Stolovi koje smo dobili za trening su isti oni koji će biti korišteni za Katar Open."

Pročitajte više