Klopp: Glasao bih da se ukine VAR

Foto: EPA

PREDSTAVNICI klubova iz engleske Premier lige glasat će sljedećeg mjeseca o ukidanju VAR-a, objavio je The Athletic u srijedu. Kako bi se VAR ukinuo, potrebno je da najmanje dvije trećine klubova glasaju za tu opciju. U slučaju Premier lige, to znači 14 od 20 klubova.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp održao je konferenciju za medije uoči utakmice s Wolverhamptonom u nedjelju u 17 sati, u posljednjem, 38. kolu engleskog prvenstva. Bit će to zadnja utakmica Liverpoola ove sezone, ujedno posljednja Kloppova na klupi nakon osam godina u klubu.

Klopp: Glasao bih da se ukine VAR

Klopp je na odlasku dobio pitanje upravo o VAR-u. "Ne mislim da se glasa protiv VAR-a, već o načinu na koji se koristi, a on sigurno nije pravilan. Uzevši u obzir način na koji sada rade, glasao bih protiv njega jer ga ti ljudi ne znaju pravilno koristiti", odgovorio je Klopp.

BBC je doznao da će Liverpool glasati za zadržavanje VAR-a, dok je Klopp dodao: "Ne mislim da je problem u VAR-u, već u načinu korištenja. Ne možeš zamijeniti ljude, očito ih trebaš. Tako da bih glasao da se ukine VAR."

VAR je 2019. uveden u Premier ligu

VAR (Video Assistant Referee) je uveden u Premier ligu 2019. godine, ali je predmet brojnih kontroverzi. U kojim se slučajevima može uključiti i kakve se odluke donose pomoću njega stalna su pitanja u engleskom nogometu.

Prijedlog o ukidanju donesen je na inicijativu Wolverhamptona, argumenti su brojni, a jedan od njih je da je VAR promijenio odnos navijača prema nogometu zbog odgođenih proslava golova.

Pročitajte više