Klub brazilskog Ronalda kupio Stipu Biuka. Zaradit će i Hajduk

Foto: Profimedia

MLADI hrvatski reprezentativac Stipe Biuk novi je igrač Real Valladolida. U španjolskom klubu nalazi se od siječnja, kada je stigao na posudbu iz američkog LAFC-a. Posudba je plaćena milijun eura, a tada je dogovoreno da će u slučaju plasmana u viši rang Valladolid morati otkupiti njegov ugovor za četiri milijuna eura.

Klub koji je u vlasništvu legendarnog brazilskog Ronalda kolo prije kraja osigurao je jedno od prva dva mjesta u La Ligi 2 i samim tim potvrđen je Biukov transfer. Pravo na 20% odštete, u ovom slučaju 800 tisuća eura, ima Hajduk, koji je to dogovorio kada je Biuka prošle godine prodao LAFC-u za 6.5 milijuna eura.

Amerikanci su tako na Biuku na kraju izgubili milijun i pol eura. U Los Angelesu se nije uspio nametnuti, kao ni u Valladolidu, gdje je od siječnja upisao 10 nastupa i samo 429 minuta tijekom kojih je upisao jednu asistenciju. Španjolci na kraju nisu imali izbora i morali su ga otkupiti. Član Valladolida je još jedan bivši hajdukovac Stanko Jurić, na posudbi iz Parme.

 

Pročitajte više