Klub tvrdi: Na blagajni Doma sportova bilo je 2400 ulaznica!

NAVIJAČI su histerizirali, kaos ispred Doma sportova bio je blizu kulminacije. Red za ulaznice za četvrtfinalni ogled Zagreba i Kiela (nedjelja, 17.15) protegnuo se duž Trakošćanske ulice, ali većina zainteresiranih ostala je bez vrijednog papirića. Nakon što je posljednji sretnik koji je uspio kupiti ulaznice obavijestio masu da uzalud čeka, delirij je mogao početi.

> Histerija pred Ledenom

"Cigani, cigani", sjatila se kolona prema blagajni, a klub je po prvi puta u povijesti morao angažirati zaštitare prilikom prodaje ulaznica. Kalkuliralo se s različitim brojkama, navijači su se vodili za onom koju je spominjao Zoran Gobac - četiri i pol tisuće, ali nisu išli za tim da će se ulaznice prodavati diljem Hrvatske, a ne samo u Zagrebu.

Zato je i zavladala sveopća panika kada se pročulo da jedna osoba može kupiti svega dvije ulaznice te da ih je u Zagrebu navodno svega 900 komada pušteno u prodanu.

"Eto. Sve karte koje su puštene u prodaju, potpuno očekivano, rasprodane su u prvih sat vremena prodaje. Iako su mnogi skloni krivnju za to svaljivati na klupsku upravu, samo možemo reći da je i nama više nego žao što je Ledena dvorana pretijesna za sve koji bi htjeli bodriti Zagrebaše u četvrtfinalnoj utakmici Lige europskih prvaka", izvijestili su u klubu u petak ujutro.

"Samo je Škof kupio 90 karata za navijače iz Dobove"

"Što se, pak, tiče ljutnje usmjerene na ‘dijeljenje karata sponzorima’ željeli bismo samo podsjetiti da smo svi zajedno željno iščekivali one koji će financijski podržati povratak naših reprezentativaca u Zagreb. Potpuno je jasno da klub bez sponzora ne bi mogao funkcionirati, da bez sponzora u Zagrebu ne bi bilo naših vrhunskih igrača, kad je potpuno jasno da klub prema svojim sponzorima ima obaveze koje je dužan i voljan poštivati", dodaje se u dopisu Zagrebaša.

Shemu raspodjele ulaznica objasnio je za SN direktor kluba Bartol Kaleb, tvrdeći da je u prodaju otišlo četiri tisuće ulaznica;

"To je točan broj, ali smo dio prodali po hrvatskim gradovima. Imali smo previše zahtjeva, čovjek iz Buzeta je, primjerice, kupio ulaznice za cijeli autobus. Tu su i naši rukometni prijatelji iz cijele zemlje koje nismo mogli odbiti. Bilo je i ljudi iz inozemstva, a 800 ulaznica prodali smo našim navijačima i prijateljima kluba. Pa naš vratar Škof kupio je 90 ulaznica za svoje navijače iz Dobove. Ostalo nam je 2400 ulaznica i toliko je bilo na blagajni Doma sportova. Točno 2382 ulaznica smo podijelili sponzorima i ostalima prema kojima imamo obveze. Ima još 100 mjesta na galeriji i to je brojka od 6482 sjedećih mjesta koliko je kapacitet  Ledene", istaknuo je Kaleb.

D.R.
Foto: Cropix, Ronald Goršić

Pročitajte više