BOKS

Koliko jako udara Deontay Wilder? "Mogao bi nokautirati bika"

Foto: Getty Images / Guliver Images

NAKON što je Anthony Joshua nedavno pobijedio Andyja Ruiza i vratio svoje pojaseve, najzanimljivija boksačka borba na početku 2020. svakako je ona između Deontaya Wildera i Tysona Furyja.

Prvi meč ove dvojice završio je kontroverznom remijem. Većina je smatrala da je Fury zaslužio pobjedu, iako je dva puta padao tijekom borbe, uključujući nokdaun u posljednjoj rundi. Ipak, Britanac je uspio ustati.

Wilder je nakon posljednje pobjede za sebe izjavio da je najjači udarač u povijesti boksa, a teško mu je proturječiti kada znamo da je svaku pobjedu u svojoj karijeri ostvario nokautom, jednim spektakularnijim od drugog.

Stoga je i portal talkSPORT skupio izjave boraca koji su se susretali s Wilderom i svaki tvrdi isto. Nitko ne udara snažnije od njega.

"Deontay Wilder je najjači udarač u povijesti teške kategorije. Vidio sam to i osjetio. Nije nikakvo čudo što Anthony Joshua bježi od borbe s njim. Lako sam ustao u 12. rundi, a lako sam mogao ostati na podu. To je tip udarca od kojih se mnogi ne probude", rekao je Fury nakon prve borbe s Wilderom.

"Mogao bi nokautirati bika"

Još je jedan Britanac, David Haye, imao priliku u prošlosti sparirati s Bronze Bomberom, kako je nadimak Deontaya Wildera.

"Ima žestoku, žestoku desnicu. Njegova moć udarca je na ljestvici od 1 do 10 čista desetka. Ne znam što drugo reći. To možete znati samo kada vas udari. Najjači je udarač s kojim sam bio u ringu."

Eric Molina vjeruje da bi Wilder mogao nokautirati bika.

"Wilder bi nokautirao bika kada bi ga pogodio u glavu. Ako vam dotakne bilo koji dio glave, zaplesat ćete ili otići na spavanje. Kada se sretnete s tim momkom, sve vam je jasno."

Pročitajte više