SuperSport HNL

Koronavirus u momčadi Osijeka uoči utakmice s Rijekom

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

OSIJEK u subotu od 18:30 gostuje u Rijeci kod trenutno posljednjeplasirane momčadi prvenstva u utakmici devetog kola SuperSport HNL-a. Ogled je najavio Austrijanac Rene Poms, bivši pomoćnik Nenada Bjelice, a sada glavni trener Osijeka. Istaknuo je da u momčadi ima problema s koronavirusom.

"Neki igrači nisu spremni, ali ja kao trener ne brinem o tome tako puno. Igrat će oni koji mogu dati maksimum na terenu. Imamo problema i s koronavirusom. Škorić, Bralić, Jugović i Brlek nisu spremni. No, sve dok mi imamo 11 zdravih igrača na terenu, ja sam zadovoljan", izjavio je Poms na konferenciji za medije.

Poms: U Rijeci je uvijek neugodno igrati

Presicu je započeo ovako: "Dobar tjedan je za nama. Optimistični smo, motivirani, vidim da je energija na razini. Pred nama je teška utakmica u Rijeci. Tamo je uvijek neugodno igrati. Za nas je ovo posebna utakmica. Znamo svoju situaciju, znamo i njihovu. Spremni smo na tešku utakmicu i veliku borbu, a na kraju se nadam da ćemo mi biti ti koji će slaviti."

"Osjećam popriličan pritisak radi toga što dugo nismo slavili u Rijeci. Ja kao trener pokušavam što je moguće bolje pripremiti momčad. Imamo jasnu ideju kako želimo tamo igrati. Siguran sam da smo spremni", prokomentirao je pa dodao:

"Pritisak je u našem poslu normalan, ali važno je kako ga podnosiš. Dugo sam u nogometu, osjetio sam čari i Lige prvaka i Europske lige, doduše ne kao prvi trener, već kao asistent, ali mislim da je to jako slično. Pritisak ti daje motivaciju. Zapravo, ja imam pozitivnu energiju, a ne pritisak."

Novinari su Pomsa pitali kakva se igra može očekivati od Osijeka. "Ja sam tip trenera koji želi da lopta ide brzo uz aut-liniju i onda napadati putem centrašuteva. To preferiram. Što se tiče sutrašnje utakmice, s estetske strane, ne očekujem lijepu utakmicu. Bit će ovo tuča za svaku loptu. Dugoročno, moj cilj je igrati brzo, imati posjed i zabijati puno golova", odgovorio je.

Žaper: Što se promijenilo kod Pomsa? Intenzitet rada je veći

Na konferenciji za medije bio je i Mihael Žaper: "Nakon pobjede nad Hajdukom smo tako htjeli i nastaviti, trebala nam je pobjeda protiv Šibenika i žao mi je što nismo uspjeli jer bi to bio svojevrsni početak nekog pozitivnog niza za nas", izjavio je Osijekov veznjak.

"Smjene trenera se događaju u nogometu, mi smo profesionalci i fokusirani smo na teren. Mi Reneu želimo pomoći i vjerujem da samo ako smo zajedno u svemu ovom, možemo doći do nekog uspjeha", dodao je pa dobio pitanje što je kod Pomsa drugačije u odnosu na Bjelicu. "Mislim da je intenzitet rada bio velik za razliku od nekih prošlih tjedana. I mislim da je to trebalo svima nama", odgovorio je.

Pročitajte više