Kostelić trinaesti na treningu spusta u Kvitfjellu: "Zadovoljan sam, staza nije grbava"

TRINAESTO mjesto na treningu spusta na stazi Olympiabakken u norveškom zimovalištu Kvitfjellu zauzeo je hrvatski skijaš Ivica Kostelić u četvrtak.

Pred utrku Svjetskoga kupa koja je na rasporedu u petak vodeći skijaš ukupnog poretka startni broj dvadeset iskoristio je dobru vožnju kojom je stazu dugu 3035 metara pokorio u vremenu 1:48.69, odnosno sa zaostatkom od 1.39 za najbržim Didierom Cucheom.

"Zadovoljan sam prvim treningom, današnjom vožnjom kao i rezultatom. Važno je da nisam ništa gubio na ravnici, staza je tvrda te nije grbava a skokovi su dobri, s time da je drugi skok malo duži", prokomentirao je svoju vožnju Kostelić.

Nastupio je i Natko Zrnčić-Dim kojem je pripalo 45. mjesto. Startao je kao 42. i za vremenom pobjednika zaostao 3.25 sekunde.

"Vozio sam polakše kako bih što bolje odgledao stazu, a u petak moram ubrzati. Lijepo je voziti, čini mi se do sada najbolja staza u Kvitjfellu. Dobar snijeg i dobro skijanje koji će mi, nadam se, pomoći da sutra ostvarim bodove", osvrnuo se i Zrnčić-Dim.

Drugo vrijeme službenog treninga, prvog i jedinog nakon što je u četvrtak otkazan najavljeni premijerni, odskijao je Klaus Kröll (+0.35), dok je treći bio Christof Innerhofer (+0.65).

 

SK, spustaški trening u Kvitfjellu, rezultati:

1. Didier Cuche (Švi) 1:47.32

2. Klaus Kröll (Aut) +0.35

3. Christof Innerhofer (Ita) +0.65

4. Andrej Jerman (Slo) +0.91

5. Joachim Puchner (Aut) +1.11

...

13. Ivica Kostelić (Hrv) +1.37

...

45. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +3.25

...

Pročitajte više