KOVAČEV BAYERN

Kovač ostao bez velike zvijezde: "U ovim uvjetima taj posao nema smisla"

Foto: EPA

JAMES RODRIGUEZ i Bayern su prekinuli suradnju. Došlo je vrijeme za kraj i reprezentativac Kolumbije definitivno napušta München poslije dvije sezone jer njemački prvak nije odlučio aktivirati otkupnu klauzulu i vezati ga trajnim ugovorom.

Mjesecima se špekuliralo da ovaj sjajni veznjak neće ostati na Allianz Areni, a danas je izvršni direktor Bavaraca Karl-Heinz Rummenigge potvrdio da se 27-godišnjak vraća u Real iz Madrida.

"Donijeli smo odluku. U ovakvim uvjetima taj posao nema smisla. Rodriguez želi igrati, želi biti starter, a ovdje mu to ne možemo garantirati. Žalim zbog toga", kazao je Rummenigge.

Podsjetimo, Bayern je u slučaju otkupa Jamesovog ugovora trebao Realu iskeširati 42,5 milijuna eura, ali od tog posla neće biti ništa pa će se Rodriguez nakon 67 utakmica u bavarskom dresu, 15 golova i 20 asistencija vratiti na Santiago Bernabeu te od tamo potražiti neki novi angažman.

Možda u Italiji jer ga Carlo Ancelotti, s kojim je surađivao u Realu i Bayernu, zove u Serie A i Napoli. Iskusni trener vidi Kolumbijca temeljem za izgradnju nove momčadi s kojom će u narednoj sezoni pokušati zaustaviti Juventusovu dominaciju.

Pročitajte više