Kramarić i Sosa: Atmosfera u reprezentaciji je fantastična, sve je pozitivno

Foto: Pixsell/ Miroslav Lelas

PRIJE zadnjeg treninga na Rujevici, uoči puta u Rotterdam na završnicu Lige nacija, hrvatska nogometna reprezentacija odradila je presicu. Pred novinare su stali Borna Sosa i Andrej Kramarić, koji su najavili polufinale s domaćinom Nizozemskom u srijedu.

''Elitna utakmica, super se osjećamo, dobra energija i sve je pozitivno u reprezentaciji. Moram reći da fenomenalno treniramo i osjećamo se dobro i spremni smo to treba prebaciti za utakmicu. Svjesni smo što nas čeka, Nizozemska je fenomenalna ekipa i neće biti lako, ali spremni smo. Sve je moguće i dat ćemo maksimum. Nadamo se lijepom rezultatu'', rekao je Kramarić, a Sosa se nadovezao:

''Nema se što puno za dodati, Andrej je sve objasnio. Svi se nadamo da će na kraju biti pozitivno. Velika je stvar doći na završni turnir, u svakom slučaju imamo snagu i želju.''

Obojica su dobila pitanje o tome kako se osjećaju nakon kraja sezone. 

''Osjećam se super. Kao da sezona nije ni završila. Energija na treninzima je na visokom nivou što je i začuđujuće jer je kraj sezone. Ali to je dokaz koliko smo motivirani, koliko je zdrava i pozitivna atmosfera u ekipi. Treba biti pozitivan i vjerovati'', rekao je Kramarić, a s njim se složio i Sosa:

''Nije prvi put da imamo reprezentaciju nakon sezone. To je postao standard.''

Obojica su kazala par riječi o protivniku.

Sosa bi Italiju u finalu, Kramariću svejedno 

''Teško je izdvojiti što će odlučiti utakmicu. Prelomit će ju mali detalj ili u našem ili njihovom šesnaestercu. Danas sve ekipe igraju nogomet. Svaki detalj je bitan i iz igračkog aspekta, Nizozemci imaju fenomenalnu ekipu, ali ovo nije ni prva ni zadnja utakmica reprezentacije. Svjesni smo svoje snage što smo potvrdili zadnjih pet, šest godina. Ako već na treningu nisi maksimalno fokusiran ni motiviran nećeš biti u mogućnosti pružiti maksimum na terenu. Ako ćemo biti na razini na kojoj smo znali biti, mogu se velike stvari očekivati od nas. Nizozemci nemaju svjetske igrače, ali su odlični s izbornikom i svime. I možemo ih pobijediti'', rekao je Kramarić, a Sosa je nastavio:

''Mislim da je puno utakmica odigrano u reprezentaciji i klubovima, ovakve utakmice odlučuju mali detalji. Na Svjetskom prvenstvu je svaka bila takva, a i ova će vjerojatno biti slična. Bitno je ostati hladne glave i da zabijemo šanse koje ćemo imati.''

U drugom polufinalu igraju Italija i Španjolska.

''Nisam ni razmišljao o tome. Ne znam, neću reći da je svejedno, ali u svakom slučaju, prvi put sam sad pomislio na to. Fokusirani smo na Nizozemsku i to je finalna utakmica za nas'', Kramarić je bio neodlučan, dok je Sosa znao koga želi:

''Ja bih, osobno, igrao s Italijom.''

Pročitajte više