Kramarić postao Hrvat s najviše golova u jednoj od liga Petice. Prestigao je Šukera

Foto: Profimedia

KICKER, ugledni njemački sportski magazin, baziran velikim dijelom na nogometu, izabrao je hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića za najboljeg igrača posljednjeg kola Bundeslige. U tom posljednjem, 34. kolu, Hoffenheim je izborio izlazak na europsku scenu nakon domaće pobjede protiv Bayerna od 4:2. Kramarić je postigao tri gola i upisao asistenciju.

Gosti iz Münchena su vodili 2:0 nakon samo šest minuta igre. U osmoj minuti Kramarić je asistirao za prvi pogodak domaćina, dok je u drugom poluvremenu hrvatski reprezentativac postigao pogotke u 68., 85. i 87. minuti za veliki preokret i slavlje Hoffenheima.

Grafika: Sofascore

Kicker je opisao sve majstorije koje je Kramarić režirao u ogledu protiv uglednog suparnika, ali i naveo kako je Kramarić godinama glavni adut Hoffenheima na putu do svih klupskih uspjeha. Ove sezone 32-godišnjak je u Bundesligi ukupno postigao 15 pogodaka uz šest asistencija, a sezonu je zaključio na diobi šestog mjesta ljestvice strijelaca.

Iznad Šukera

Dres Hoffenheima nosi od 2016. godine te je trenutačno na brojci od 115 prvenstvenih golova. Gledaju li se isključivo ligaški pogoci u jednoj od liga Petice, onda je Kramarić golovima protiv Bayerna postao najbolji hrvatski strijelac svih vremena. Prestigao je Davora Šukera koji je u španjolskoj La Ligi postigao 114 pogodaka. Šuker je za Sevillu dao 76 golova, a za madridski Real 38.

U dresu hrvatske reprezentacije Kramarić je dosad skupio 91 nastup te 28 golova. Ukupno je za Hoffenheim odigrao 284 utakmice i postigao rekordna 132 gola.

Pročitajte više