Kramarić ima poruku koja se neće svidjeti Grcima

Foto: Getty Images / Guliver Image

ANDREJ KRAMARIĆ večeras će od prve minute zaigrati za Hrvatsku protiv Grčke (20:45 sati) na Maksimiru u prvoj utakmici dokvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Napadač Hoffenheima je ove sezone u 18 utakmica zabio dva gola i upisao pet asistencija za njemačku momčad.

Za Hrvatsku je u kvalifikacijama zabio dva gola, oba u velikoj pobjedi (0:2) kod Ukrajine. 

"Imam veliko samopuzdanje i što je utakmica veća i važnija, ja bolje igram", poručio je Kramarić u razgovoru novinarom Bundeslige Tobiasom Schächterom uoči večerašnjeg dvoboja protiv Grčke. 

"Kad smo posljednji put razgovarali, Hrvatska je bila u dobrom položaju u kvalifikacijama. Bili smo na korak od Svjetskog prvenstva, ali se situacija promijenila. Nismo se uspjeli direktno plasirati u Rusiju, ali imamo priliku u dokvalifikacijama ostvariti cilj. Hrvatska je po igračima jedna od najboljih reprezentacija u Europi, samo to moramo pokazati i protiv Grčke, ali i biti pametni", naglasio je Kramarić. 

Kramarić je zabio oba gola kod Ukrajine, a Nijemce je zanimalo jesu li to najvažniji golovi njegove karijere do sada, iako je do sada u 25 nastupa zabio ukupno sedam pogodaka...
 
"Nisam često igrao od prve minute za Hrvatsku, ali izbornik Zlatko Dalić uvrstio me u udarnu momčad u Ukrajini. Igrao sam desno krilo i često sam se mijenjao s Marijom Mandžukićem kao napadač. Kada sam zabio dva gola, nisam bio svjestan što sam napravio, ali su mi prijatelji, kao i novinari, rekli kako je to bila jedna od mojih najboljih utakmica u karijeri".
 

 
Grčki braniči Sokratis Papastathopoulos i Kyriakos Papadopoulos igraju u Bundesligi. Jedan je član Borussije Dortmund, a drugi Hamburgera, pa je njemačkog novinara zanimalo koliko ih Kramarić poznaje iz prvenstva...
 
"Da, pratio sam njihove nastupe ove sezone. Oni opisuju osobnost grčke reprezentacije. U pitanju su veliki borci i bit će teško igrati protiv takve momčadi. No, nadam se da ćemo posao završiti već u prvoj utakmici kod kuće i time olakšati sebi stvari uoči uzvrata", vjeruje Kramarić. 
 
Njegov Hoffenheim trenutačno je peti u Bundesligi te ima svega tri boda manje od Leipziga na drugom mjestu. Također, Kramarić i društvo sudjeluju u Europa ligi, gdje su treći u skupini C s tri boda manje od Sporting Brage, te četiri od lidera Ludogoretsa dva kola prije kraja.

Embed from Getty Images

 
"U listopadu nismo bili baš najbolji, ali popravljamo se. Igramo praktički svaka tri dana pa dolazi do fizičkog i psihičkog umora. No, to je normalno. Sve smo bolji i želimo se boriti u svim natjecanjima, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi. Možemo imati uspješnu sezonu, iako su sada naši rivali puno oprezniji kada igraju protiv nas. Imamo odličnu momčad, ali nismo Barcelona i ne možemo uvijek pobjeđivati. Pritisak je veći ove nego prošle sezone, a neki od igrača nisu naviknuti na to. Jednostavno, smatraju nas za jednu od najboljih ekipa u Bundesligi i uvijek se moramo truditi biti na visokoj razini", priznao je Krama. 
 
Prošle sezone 26-godišnji napadač je u 36 utakmica zabio 18 golova i upisao osam asistencija za Hoffenheim, te želi nešto slično ponoviti i ove sezone. 
 
"Prošle sezone sam igrao jako dobro, zabio puno golova i ostvario asistencija. Siguran sam da ću ponovno biti na toj razini jer uvijek vjerujem u sebe i vlastite mogućnosti."
 

 
Novinar Schächter prisjetio se da je Kramarić promašio penal protiv Liverpoola u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Bilo je to u 12. minuti prve utakmice pri rezultatu 0:0... Kramarić je slabo šutirao, a njegov udarac obranio Simon Mignolet. Nakon toga su gosti poveli s 0:2 i praktički završili posao. Na kraju je bilo 1:2, a u uzvratu na Anfieldu bilo je 4:2 za Dejana Lovrena i društvo. 
 
"Žalim zbog tog promašenog penala jer bi možda sve bilo drukčije da sam zabio. No, ne mislim na to previše jer je sada besmisleno. To sigurno nije utjecalo na moje samopouzdanje jer je to nogomet. Liverpool je na kraju bio bolja momčad i to nije sramota", zaključio je Kramarić. 
  

Pročitajte više