Kristijan Jakić promijenio klub

Foto: Profimedia

AUGSBURG je otkupio Kristijana Jakića (27) od Eintracht Frankfurta. Hrvatski veznjak u siječnju je došao na posudbu u Augsburg i u proljetnom dijelu upisao 14 nastupa uz dva pogotka i asistenciju. Njemački prvoligaš mu je sada odlučio dati četverogodišnji ugovor, što znači da je nakon tri sezone napustio Eintracht. Podsjetimo, u Augsburgu igra i hrvatski napadač Dion Drena Beljo.

"Drago mi je što sam s Augsburgom potpisao ugovor za stalno i što ću ostati nakon ove sezone. Ispunila su se moja očekivanja i nade nakon što sam zimus došao u klub. Napredovali smo kao momčad, a ja sam odigrao ulogu u tome. Uvjeren sam da ovo nije sve što možemo ponuditi, već se možemo poboljšati. Stoga sam sretan što ću i dalje biti igrač Augsburga", poručio je Jakić za službenu stranicu kluba, koji je aktualnu sezonu Bundeslige završio na 11. mjestu, dok je Eintracht šesti.

Sportski direktor Augsburga, švicarsko-hrvatski stručnjak Marinko Jurendić također je dao izjavu: "Oduševljeni smo što je Jakić potpisao dugoročni ugovor s nama. Brzo se prilagodio i pokazao se dobrim u smislu osobnosti i načina igre. Ambiciozan je, želi napredovati i predan je pomoći da Augsburg podignemo na višu razinu."

Dalić je Jakiću dao pretpoziv za Euro

Jakić je na početku karijere nastupao za Split, Lokomotivu, Istru i Dinamo. Prema podacima Transfermarkta, Eintracht ga je 2021. doveo na posudbu iz Dinama, a nagodinu ga otkupio za 3.5 milijuna eura. U dresu Eintrachta upisao je 82 nastupa, dva pogotka i dvije asistencije, a vrhunac je bilo osvajanje Europa lige 2022. godine, kada je bio važan član momčadi.

Njemački insajder Florian Plettenberg proteklih tjedana pisao je da je otkupna klauzula Jakićeva ugovora iznosila 5.5 milijuna eura, a Augsburg ju je odlučio aktivirati. Transfermarkt Jakićevu vrijednost procjenjuje upravo na 5.5 milijuna eura.

Ima pet nastupa za hrvatsku reprezentaciju, ali nije nastupio od utakmice za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022., kada mu je Zlatko Dalić u pobjedi nad Marokom (2:1) dao jednu minutu, što znači da je osvojio broncu. Što se tiče Europskog prvenstva u Njemačkoj, koje počinje sredinom lipnja, Jakić je dobio pretpoziv.

Pročitajte više