Krojači skrojili tužnu sudbinu: Egzodus igrača i trenera finalna stepenica ka gašenju kluba

VARAŽDIN je na izdisaju. Nikola Šafarić i Adnan Aganović definitivno krajem tjedna napuštaju klub, a njihovim će stopama najvjerojatnije krenuti Brlečić i Sušac.

"Ovo je klub u kojem sam počeo svoju nogometnu karijeru, klub u kojem sam se afirmirao, klub koji mi je dao sve, klub za koji sam ponosno i s velikim zadovoljstvom igrao. Ali ovako više ne mogu. Klub puca po šavovima. Uprave kluba gotovo da i nema, predsjednik je na godišnjem odmoru, s direktorima ne možeš razgovarati jer nisu sposobni ništa riješiti. Nema apsolutno nikakvih naznaka da bi stvari mogle krenuti na bolje. Teška srca odlučio sam da moram ići. Odlazim razočaran situacijom u klubu kojeg neizmjerno volim", izjavio je Nikola Šafarić, a prenosi portal e-varaždin.hr.

Da je klub u totalnom raspadu, to se već odavno zna, ali najviše što smeta igračima Varaždina nije činjenica što već devet mjeseci nisu primili plaću već što se nitko nije udostojio porazgovarati s njima.

"Što da kažem. Definitivno odlazim. Ja sam iz Dubrovnika, imam troškove, obitelj i ne mogu više ovako živjeti. Želio sam ostati ali predsjednik, uprava i direktori nisu pokazali ni najmanje interesa da me zadrže. Slao sam im čak i pismene ponude za dogovor, inicirao razgovore no ništa nije pomoglo. Nisu mi čak ništa ni obećali. Imam neke inozemne ponude o kojima ću razmisliti. Do kraja tjedna sigurno napuštam klub", izjavio je Aganović, te nadodao: "Ovdje mi je bilo stvarno lijepo. Trener i suigrači su bili odlični. Žao mi je zbog ispadanja iz Europe i odgovorno tvrdim da smo uspjeli zadržati sve igrače iz prošle sezone da bi definitivno igrali Europsku ligu."

Predsjednik kluba na godišnjem, a Toplak ne zna hoće li imati dovoljno igrača za sljedeću utakmicu - ako ostane

I dok je predsjednik kluba Zlatko Horvat na godišnjem odmoru, jedini član uprave kojeg se moglo u proteklom razdoblju vidjeti u klubu jest Stjepan Cvek, no on je prije dva tjedna podnio ostavku, tako da je varaždinski brod u potpunosti prepušten treneru Samiru Toplaku, koji pak, isto najavljuje odlazak.

"Ovo je postalo neizdrživo. Gori nam pod petama, a u klubu nema žive duše. Ove sezone se nitko iz uprave nije ni jednom spustio u svlačionicu. Znam samo da je na snazi politika kluba da se igrači puštaju bez odštete ako oproste dugove, a da se dovode igrači koji „ništa ne koštaju“. To je potpuno promašena politika! U proteklih dva mjeseca klub je napustilo deset standardnih igrača. Uzmite bilo kojem klubu na svijetu deset igrača i vidjet će te što će se dogoditi. Ovo više nema smisla. Dobro ću razmisliti hoću li ostati u klubu. Do kraja ovog tjedna će te znati moju odluku" izjavio je Toplak.

Uz već navedene, Šafarića, Aganovića, Brlečića i Sušca, odlaze i mladi reprezentativci, Roberto Punčec i Dejan Glavica, članovi U-20 selekcije koja se nije proslavila na SP-u u Kolumbiji. Stoga, pred varaždinskim prvoligašem su neizvjesni dani, a ako se nešto pod hitno ne poduzme Varaždin bi mogao ostati bez prvoligaškog kluba. Zasada jedina dobra vijest je da će Davor Vugrinec ostati u klubu, pitanje je samo do kada.

Pročitajte više