Krstanović s dva gola Interu lansirao Zagreb na vrh ispred Hajduka

U PRVOJ utakmici petog kola HNL-a u Kranjčevićevoj je Zagreb sa 2:1 bio bolji od zaprešićkog Intera. Ivan Herceg u 23. je minuti doveo goste u vodstvo, ali golovima Krstanovića u 33. i 90. minuti Pjesnici su ubilježili novu pobjedu kojom su izbili na vrh HNL-a. Inter je konačno nekome uspio zatresti mrežu, ali bodovni saldo Lončarevićeve ekipe ostao je na nuli.

Igrači Ive Šuška nastavili su s odličnim partijama na početku nove sezone - u pet kola Pjesnici su upisali četiri pobjede i jedan remi što je skor koji nisu očekivali ni najvjerniji navijači Zagreba. Spominjući navijače, treba reći i kako je više od dvije tisuće ljudi došlo večeras u Kranjčevićevu pogledati dvoboj Zagreba s fenjerašem lige.

Od početka su zagrebaši krenuli ofenzivno, ali većih šansi pred golom Krševana Santinija nije bilo sve do 15. minute kada Krstanović promašuje iz odlične situacije nakon ubačaja Celjaka. Tek što su se oslobodili pritiska domaćina, Zaprešićani su poveli. Na asistenciju Marina Oršića desni branič Ivan Herceg okrunio je post Intera i zabio prvi pogodak u sezoni.

Sjajni Krstanović kaznio promašaje gostiju

Vodstvo gostiju potrajalo je tek deset minuta, dok Ivan Krstanović neobranjivim udarcem u lijeve rašlje nije probušio Krševana Santinija. Do poluvremena je ostalo 1:1, a nezadovoljan pristupom svoje momčadi Ivo Šušak je već do 61. minute napravio i treću izmjenu. Samo minutu kasnije mogao je Inter povesti - Jonjić je pogodio vratnicu Višićeva gola, lopta se odbila na nogu Hercega koji propušta priliku zabiti i drugi pogodak.

Dodali su poslije toga gas gosti (najbolju priliku imali su u 85. minuti kada je Bosec munjevito prošao po desnoj strani i uputio odličan centaršut u sredinu odakle Antonio Hrnčević sa samo jednog metra promašuje nemoguće). Kazna je uslijedila u sudačkoj nadoknadi kada Krstanović koristi grešku gostujuće obrane i svojoj momčadi donosi veliko slavlje.

ZAGREB: Višić, Celjak, Pavlović, Tokić, Ivanković, Jugović, Jefthon, Abdurahimi, Jurendić, Šovšić, Krstanović

INTER ZAPREŠIĆ: Santini, Herceg, Barišić, Nikolić, Jonjić, Gulić, Šarić, Yankep, Palić, Babić, Oršić

Sudac: Goran Gabrilo (Split)

Pročitajte više