KRVAVI MANČESTERSKI DERBI Mourinha pogodili bocom, Pepovom pomoćniku razbili glavu, intervenirala i policija

Foto: Getty Images/Guliver Image

JOSE Mourinho nije mogao izdržati. Trener Manchester Uniteda, iznerviran porazom 2:1 u gradskom derbiju protiv Manchester Cityja, nakon jučerašnje utakmice na Old Traffordu ušao je u gostujuću svlačionicu i tražio od gostiju da se stišaju sa slavljem.

Prvo je naletio na sunarodnjaka Edersona s kojim je na portugalskom ušao u žustru raspravu, a onda je krenuo kaos. Dobro raspoloženi igrači Cityja zalili su Mourinha vodom, od nekud je prema Unitedovu treneru doletjelo i mlijeko, a nakon što ga je netko pogodio praznom bočicom nastao je kaos.

U sekundi se u tunelu našlo 20-ak igrača i osoblja oba kluba. Letjele su šake, boce i sve što se našlo pod rukom. Doletio je i Romelu Lukaku i bocom u glavu pogodio Guardiolina pomoćnika Mikela Artetu koji je krvave glave napustio stadion.

Prema izjavama svjedoka, igrači Cityja počeli su provocirati domaće igrače u tunelu i nabijati im poraz na nos, a Crveni vragovi nisu željeli ostati dužni. Sve je u čudu gledala policija, koja je čuvala sudačku svlačionicu. No kad su shvatili da je vrag odnio šalu i oni su se uključili u tučnjavu i ubrzo smirili situaciju i spriječili još veće nerede. Kad su se borci povukli u svlačionice, policija je stala ispred vrata kako ponovno ne bi došlo do nereda.

Je li Mourinho zaista bio iznerviran glasnom glazbom iz gostujuće svlačionice ili je ovim potezom kao puno puta do sada samo želio skrenuti pažnju javnosti sa same utakmice na incident u svlačionici, vjerojatno nikad nećemo saznati. Sudac utakmice Michael Oliver imat će pune ruke posla sa sastavljanjem zapisnika ako se pokaže da je vidio tučnjavu. Ako nije, FA i disciplinska komisija teško će utvrditi tko je kriv i eventualno nekoga kazniti.

Mourinho je svoje nezadovoljstvo izrazio i na press konferenciji nakon utakmice, gdje se po starom običaju žalio na suđenje.

"Imali su jako puno sreće, trenutačno sve ide na njihov mlin. Možemo mi govoriti o igri i taktici koliko želimo, ali činjenica je da nam, kao i prošle sezone, nije dosuđen čisti penal. Čovjek bi od Cityja očekivao da zabija lijepe golove, a ne ovakva glupa dva gola kakva smo mi primili", kukao je Mourinho.

"Da, slažem se da je sve bilo kao i prošle sezone. Opet smo pobijedili 2:1, ali zato što smo bili bolja momčad u svakom segmentu igre. Ne znam koji je bio njihov plan igre, ali mi smo ovdje došli pobijediti", odgovorio mu je Guardiola.

Pročitajte više