Kuže: Nećemo čekati uzvrat kako bi osigurali prolaz

JOSIP KUŽE u nedjelju u 21 sat sa svojom momčadi polijeće put Litve gdje ga dva dana kasnije očekuje prva europska utakmica na klupi Dinama. Vjeruje u svoju momčad te najavljuje kao će već u prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka s Ekranasom pokušati osigurati prolaz dalje.

"Ekranas je natjecateljski dobro organizirana ekipa s konstitucijom. Možda nemaju maštu i klasnih igrača, ali sigurno su sposobni napraviti rezultat, pogotovo na domaćem terenu. U svlačionici je izuzetno dobra atmosfera, motivirani smo. Igramo u Europi, što prošle godine nije bio slučaj. Stvara se dodatan impuls u odnosu na prošlu sezonu." - tvrdi Josip Kuže.

"Nakon prve utakmice sam očekivao da će Ekranas proći, a sigurno je da nećemo čekati drugu utakmicu kako bi prošli dalje, idemo tamo po rezultat. Naravno, domaćin je u prednosti jer domaći teren daje poticaj i moć. Ipak, ja vjerujem u kvalitetu naših igrača." - dodao je.

Dinamov trener tvrdi kako se njegova momčad polagano uhodava, te da nedostaje svježine.

"Ne tražim alibi u tome što nismo na određenom nivou. Ovo nam je vrlo važna utakmica. Sve utakmice, što je pokazalo i Svjetsko prvenstvo, pokazuju kako nema favorita, svi danas igraju dobar nogomet." - tvrdi prvi čovjek Dinamove struke.

Sastav koji Kuže priprema za Ekranas je onaj koji je igrao protiv Rijeke prvo poluvrijeme, uz Zorana Mamića i Dinu Drpića, koji bi trebao dominirati u zračnim dvobojima.

Nowotny nema vremena za klimatizaciju

Kuže je prisustvao potpisu ugovora Jensa Nowotnya, te se zatim obratio novinarima.

"Trener je vječno opsjednut igračima i igrom. Na početku godine sam rekao kako imamo dobru ekipu, međutim težimo stalnim poboljšanjima momčadi i igre. S takvom figurom kao što je Nowotny, u svakom slučaju pojačavamo i momčad i igru. Teško je govoriti o ambicijima, jer su ambiciozne od početka. Naravno, one rastu i vjerujem da ćemo imati usješan nastup." - kazao je.

"Veselim se što smo doveli velikog igrača i veliku ličnost u ovaj tim. Nowotny neće dobiti vremena za klimatizaciju, trenirat će od srijede s Dinamom, te debitirati već u subotu protiv Slaven Belupa." - najavio je Kuže.

Srđan Hebar

Pročitajte više