veliki indexov kviz

KVIZ Koliko znate o najvećim krađama u povijesti hrvatskog i svjetskog nogometa?

Foto: Guliver Image/Getty Images

DVA dana nakon šokantne utakmice između Dinama i Šahtara (3:3) i dalje se priča samo o VAR-u. Nenad Bjelica je onako vruć nakon utakmice kazao da je VAR sranje i cirkus, a isto je ponovio i 24 sata nakon toga. Utjecaj VAR-a na igru je podijelio nogometni svijet. Zagovornici videotehnologije će reći da je VAR donio poštenje u nogomet i da je unatoč nekim svojim manama minimalizirao pogreške koje su u prošlosti nerijetko krojile nogometni poredak, dok će njegovi protivnici tvrditi da je dehumanizirao igru, zakomplicirao je te je ubio emociju, nepredvidljivost i faktor sreće.

Implementiranje VAR-a bez sumnje je revolucioniralo nogomet kao rijetko koja inovacija do sada, protivnici i zagovornici još će se dugo šamarati argumentima za i protiv, a mi smo odlučili složiti kviz o vremenima kad u nogometu VAR-a nije bilo.

Povijest nogometa obilježena je i prekrasnim potezima, vrhunskim igračima, krasnim golovima, no jednako tako, neizbrisiv trag u nogometu ostavile su i brojne sudačke pogreške.

Bi li Engleska ikad postala prvak svijet da je VAR postojao prije više od pola stoljeća? Možda bi, a možda i ne bi. Bi li Maradona sam uzeo svjetsko prvenstvo u Meksiku 1986. i bi li Južna Koreja dogurala do polufinala SP-a 2002. da je postojala vide tehnologija? Ono u što smo sigurni činjenica je da je VAR postojao oduvijek, povijest nogometa bila bi sasvim drugačija.

Kroz ovaj, nadamo se zanimljiv, ali i edukativan kviz, nastojali smo da se zabavite, prisjetite nekih u skandaloznosti slavnih sudačkih pogrešaka s domaćih i stranih travnjaka.

 

Pročitajte više