Kalinić ponovno najbolji vratar belgijske lige

Foto: Twitter

LOVRE KALINIĆ (27) i drugu godinu zaredom proglašen je najboljim vratarom belgijske lige!

U 64. izboru Gouden Schoena - u čijem glasovanju sudjeluju dužnosnici Belgijskog nogometnog saveza, sportski novinari te nogometni suci i bivši laureati priznanja - Gentov čuvar mreže Lovre Kalinić nadmoćno je trijumfirao sakupivši 302 boda, čak 106 bodova više od drugoplasiranog Anderlechtova golmana Franka Boeckxa. Nagradu hrvatskom vrataru, na održanoj gala večeri u Bruxellesu, uručio je Branko Strupar. 
 
"Ovo je velika čast za mene. Izuzetno sam sretan. Želim zahvaliti svojim trenerima, kao i suigračima i navijačima. Naravno, i svojoj familiji", rekao je Lovre Kallinić prigodom pobjedničkog govora.
 
Otkako je iz Hajduka pristigao u Gent u siječnju 2017. godine u transferu vrijednom tri milijuna eura kojim je postao najskuplji hrvatski vratar svih vremena, Lovre Kalinić nagrađen je s već trećim laskavim priznanjem. Protekle godine, odnosno sezone izabran je za najboljeg vratara belgijske lige, a potom su mu i klupski navijači uručili trofej "Jean-Claude Bouvy" za najizvrsnijeg igrača sezone. 
 
Lovre Kalinić u Gentovom dresu odigrao je 48 službenih utakmica. Pritom je primio 47 pogodaka, a mrežu je netaknutom sačuvao u 19 ogleda. S Gentom važeći ugovor ima do 30. lipnja 2021. godine. Trenutačno na tržištu vrijedi pet milijuna eura. 
 
Ponikao je u Hajdukovom omladinskom sektoru te je u dosadašnjoj karijeri branio za Junak Sinj, Novalju, Karlovac 1919 i Hajduk. Za hrvatsku reprezentaciju ubilježio je devet nastupa. Debitirao je 12. studenoga 2014. godine protiv argentinske izabrane vrste u prijateljskom okršaju.
 
 

Pročitajte više