NBA FINALE

LeBron James je prije utakmice poslao poruku upozorenja suigračima

Foto: Getty Images

LA LAKERSI nadigrali su Miami Heat 102:96, poveli 3:1 u finalnoj seriji i sad ih samo još jedna pobjeda dijeli od naslova prvaka.

Imat će tri pokušaja da dođu do te pobjede nad Miamijem, kojem se u četvrtoj utakmici vratio Bam Adebayo, ali Goran Dragić i dalje je ozlijeđen.

Tom bi pobjedom Lakersi osvojili 17. naslov prvaka i izjednačili se s Boston Celticsima kao najtrofejnija NBA franšiza u povijesti, dok je James sada pred svojim četvrtim prstenom, kojim bi se učvrstio na popisu najvećih košarkaša svih vremena.

Unatoč priličnoj jasnoj razlici u kvaliteti, James je bio vrlo svjestan važnosti ove utakmice, odnosno opasnosti u slučaju da Miami napravi novo iznenađenje i izjednači seriju na 2:2. Zato je nakon popodnevnog spavanca poslao poruku svim suigračima, u kojoj ih je upozorio na važnost utakmice napisavši da je moraju dobiti.

"Osjetio sam da je ovo za mene jedna od najvažnijih utakmica karijere i samo sam htio poslati tu poruku", objasnio je LeBron.

Zaista, od devet dosadašnjih finala James je dobio samo tri, ali nikad nije neka njegova momčad bila ovako izraženi favorit kao Lakersi protiv Miamija.

Zato je svjestan da bi mu eventualni neuspjeh u ovom finalu ostavio veliku mrlju u karijeri, u kojoj mu ionako mnogi zamjeraju na nimalo impresivnom učinku u finalima.

Pročitajte više