Legenda Premier lige: Chelsea nije pogriješio s Havertzom. Pogriješio je s Kovačićem

Foto: EPA

MATEO KOVAČIĆ odradio je dobru prvu sezonu u Manchester Cityju, s kojim je pred osvajanjem titule. S druge strane, isto se ne može reći za njegov bivši klub Chelsea, koji je dobar dio sezone bio u sredini tablice, a trenutno se bori za pozicije koje vode u Europa ligu ili Konferencijsku ligu.

Bivši igrač Chelseaja, ali i Arsenala i Tottenhama, William Gallas analizirao je poteze koje je Chelsea napravio u prošlom ljetnom prijelaznom roku. Tada su dva igrača prodali direktnim konkurentima. Kai Havertz je otišao u Arsenal, a Kovačić u City. Gallas smatra da je Chelsea pogriješio kada je pustio Kovačića.

Gallas: Chelsea je trebao zadržati Kovačića

"Kai Havertz je imao dobru sezonu u Arsenalu, ali nije zabio dovoljno golova da opravda svoju cijenu. Chelsea nije pogriješio što ga je pustio. S druge strane, dovođenje Caiceda i Fernandeza izguralo je Kovačića. Ipak, mladi veznjaci trebaju iskusne igrače kao što je Kovačić. Chelsea ga je trebao zadržati još barem jednu sezonu da pomogne mladim igračima u napretku", rekao je Gallas za Genting.

Podsjetimo, Gallas je u Premier ligi proveo čak 12 godina i skupio 321 nastup. Pet sezona igrao je za Chelsea, četiri za Arsenal i tri za Tottenham. Za francusku reprezentaciju zaigrao je 84 puta.

Pročitajte više