Legenda za ispadanje Brazila optužila Neymara: "Zbog tog njegovog poteza nisu dobili penal"

Foto: Epa

BELGIJA je u Kazanju s 2:1 pobijedila Brazil u utakmici četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Brazil je u drugom poluvremenu ultraofenzivno krenuo po izjednačenje. U jednom od silnih brazilskih napada, Gabriel Jesus u 55. minuti sjurio se u belgijski šesnaesterac. Lucidno se, loptom kroz noge, riješio prvog čuvara, no Kompany ga je uklizavanjem srušio. 

Dok su Belgijci odmahivali rukama aludirajući kako nema elemenata za jedanaesterac, Brazilci su od suca Mažića tražili najstrožu kaznu.

Srpski sudac pričekao je s odlukom, no pomoćnici zaduženi za videotehnologiju javili su mu kako nema temelja da se za Brazil dosudi jedanaesterac.

Belgija će u polufinalu igrati protiv Francuske.

Alan Shearer, legendarni engleski napadač, dežurni je kritičar Neymara na ovom turniru i smatra da je upravo prva brazilska zvijezda zbog svog ponašanja u Rusiji glavni krivac za ispadanje Brazila.

Nakon sad već epskog valjanja i vrištanja Neymara protiv Meksika u osmini finala, Shearer je rekao da je Brazilac sjajan igrač, ali da je to što radi tužno i jadno.

Ovaj put je otišao još dalje u kritici. Prema Sheareru, upravo su dva Neymarova prelagana pada utjecala na to što onaj dvojbeni Gabriela Jesusa, nakon starta Vincenta Kompanyja, nije dosuđen kao jedanaesterac unatoč tome što je pregledavan VAR-om.

"Upravo zbog one glume mislim da nisu dobili penal nakon pregledavanja VAR-a nekih pet ili deset minuta kasnije. Svaka dvojbena odluka će nakon toga ići na štetu Brazila. On takvim stvarima ne pomaže svom timu, tom glumom i pokušajem varanja", izjavio je Shearer u studiju BBC-ja.

Pročitajte više