Legendarni borac: Miočić će prebiti Jonesa. On nema bradu za njega

Foto: Profimedia

STIPE MIOČIĆ (41) je po mnogima najbolji teškaš u povijesti UFC-a. Drži rekord u broju pobjeda u borbama za titulu (šest) te u broju uzastopnih obrana titule kraljevske kategorije (tri). Njegova karijera nije službeno okončana, ali posljednji put se borio u ožujku 2021. godine, kad je poražen od Francisa Ngannoua. Posljednja pobjeda mu je bila u kolovozu 2020. godine, kad je savladao Daniela Cormiera u njihovoj trećoj borbi.

U studenom prošle godine trebao je odraditi vjerojatno najveću borbu u karijeri, ako ništa drugo, barem u marketinškom smislu. Čekao ga je dvoboj protiv možda i najboljeg MMA borca u povijesti te aktualnog prvaka teške kategorije Jona Jonesa (36). Međutim, borba koja je trebala predvoditi priredbu UFC 295 u Las Vegasu je otkazana zbog Jonesove ozljede. On je tijekom treninga ozlijedio pektoralni (prsni) mišić i izvan akcije bi trebao biti osam mjeseci te se vrijeme povratka sada približava.

Jackson: Miočić će biti prvi koji će prebiti Jonesa

Nakon jučerašnje izjave Jonesa prilično je izvjesno da ćemo ovu borbu napokon vidjeti, a pretpostavlja se negdje u listopadu ili studenom. O ovoj borbi je svoje mišljenje dao Quinton Rampage Jackson (38-14),  bivši UFC-ov i PRIDE-ov prvak u poluteškoj kategoriji. On i Miočić su skupa gostovali u JAXXON podcastu.

"Mislim da ćeš ti (Miočić) biti prvi koji će ga prebiti. Osjećaj mi govori da on nema potrebnu bradu za to. On uvijek traži način da podnese što manje štete. Njegov stil je da stavlja prsti u oči svojih protivnika i da prljavo udara u koljeno. On često drži svoje protivnike na udaljenosti na kojoj se osjeća sigurno. Ti si veći tip i imaš duže ruke od njegovih protivnika. Mislim da to neće moći raditi tebi", izjavio je Jackson.

Miočić se složio s njegovom opaskom: "Ne trebam mu pustiti da on diktira tempo borbe. Ako bilo kome pustite to da vam radi, loše vam se piše." Onda je Jackson komentirao i svoju borbu s Jonesom iz 2011. godine koju je izgubio gušenjem u četvrtoj rundi: "To se dogodilo i meni. Nastradao sam u toj borbi zbog svoje greške, a zaista sam jako trenirao za tu borbu. Bio sam previše samouvjeren, bio sam uvjeren da me to dijete neće pobijediti."

Pročitajte više