lige petice

Legendarnog Puyola pitali tko je najbolji stoper svijeta. Iznenadio je odgovorom

Foto: Guliver Image/Getty Images

PREMDA je rođen u gradiću La Pobla de Segur, Carles Puyol ikona je Barcelone i jedan je od najvećih igrača u povijesti katalonskog giganta. Puyol je prošao sve Barcine selekcije, a za prvu momčad igrao je punih 15 godina, od 1999. do 2014.

Dobar dio karijere Puyol je bio i kapetan Barcelone i predvodio ju je do silnih naslova u Primeri i Ligi prvaka.

Kao kapetan predvodio je i najmoćniju Španjolsku u povijesti do tri najveće kante u nizu, što nikad nikome nije pošlo za rukom.

Puyol je bio igrač koji je u svom biću zadržao sve ono plemenito i romantično što su nam globalizacija i marketinški žrvanj zgadili kod nogometa. Carles Puyol osim što je bio fantastičan igrač, nikad nije bio tipična moderna nogometna zvjezdica selfie generacije kojoj je samo slučajno generacijski pripadao.

Puyol je još veći čovjek nego što je bio igrač. Simuliranje, bahaćenje, nepoštovanje protivnika, sudaca ili novinara, senzacionalizmi svih vrsta za Puyola su bili nepoznanica. Nije to bio njegov stil. Skromnost mu je bila najveća vrlina. Bio je kralj fair-playa. Omiljen svugdje, čak i u Madridu.

Tako je legendarni Carles dao intervju za Marcu, inače glasilo Reala, i dotaknuo se raznih aktualnih tema. Između ostalog, Puyol je pričao o svom prijatelju i nekadašnjem kolegi Gerardu Piqueu koji igra u sjajnoj formi za Barcelonu.

De Ligt je veliki potencijal, Van Dijk je eksplodirao, piše Marca, ali tko je najbolji stoper svijeta?

''Gerard Pique, bez sumnje. On je bolji od Ramosa, a bolji je i nego što sam ja ikad bio'', rekao je Puyol pa objasnio svoju tvrdnju:

''Pique je najbolji stoper svijeta. Iako treba reći da smo on i ja drugačiji tipovi igrača. On je ključan igrač Barcelone, pridonosi na jako puno načina – vođa je, kompetitivan je. On je jedan fenomen, ali prije svega mi je drag prijatelj.''

Pročitajte više