Leko najbolji trener, a Kalinić najbolji golman belgijske lige

Foto: Getty Images, EPA, Index (montaža)

IVAN LEKO i Lovre Kalinić su u 65. izboru Gouden Schoena proglašeni najboljim trenerom, odnosno najboljim vratarom prošlosezonske belgijske Jupiler lige.

U glasovanju su sudjelovali dužnosnici Belgijskog nogometnog saveza, sportski novinari te nogometni suci i bivši dobitnici priznanja. 

Budući da je s Club Bruggeom prošle sezone osvojio belgijsko prvenstvo, Ivan Leko je s 258 bodova ponio titulu najboljeg taktičara. Genkov trener Philippe Clemente s pet se bodova manje smjestio na drugo mjesto. Treću poziciju zauzeo je Standardov bivši šef struke Ricardo Sa Pinto (Legia Varšava) s 98 osvojenih bodova.

Club Brugge, čiju hrvatsku koloniju čine Karlo Letica te Matej Mitrović i Ivan Tomečak, dominirao je i u ostalim kategorijama. Dok je Hans Vanaken imenovan najboljim igračem lige, njegov suigrač Wesley Moraes zavrijedio je nagradu najveće nade.

Lovre Kalinić je, pak, i treću uzastopnu sezonu ponio laskavi epitet najboljeg vratara. Gentov nekadašnji golman nagrađen je sa 160 bodova. Prvi su mu pratitelji bili Guillermo Ochoa (Standard Liege) sa 132 boda i Sinan Bolat (Antwerp) sa 119 bodova.

Ispred Kevina De Bruynea (Manchester City, 186) i Driesa Mertensa (Napoli, 61), Eden Hazard dobio je priznanje za najboljeg belgijskog nogometaša u inozemstvu.
 

Pročitajte više