Lewandowski je napustio Bayern prije dvije godine, a oni još uvijek zarađuju na njemu

Foto: EPA

ROBERT LEWANDOWSKI (35) je na ljeto 2022. godine napustio Bayern i pridružio se Barceloni u transferu vrijednom 45 milijuna eura. Poljski reprezentativac je proveo osam godina u bavarskom divu, gdje je odigrao 375 utakmica u kojima je postigao sjajna 344 gola i tome dodao još 73 asistencije. Visoka je to odšteta za napadača koji je tada imao 33 godine, ali Lewandowski se Barceloni igrama na terenu definitivno isplatio. Zanimljivo je da Bayern još uvijek zarađuje na svom bivšem napadaču.

Naime, prilikom prelaska u Barcelonu, dogovoreno je da će katalonski klub isplatiti Bayernu dodatnih 1.25 milijuna eura bonusa za svaku sezonu u kojoj Lewandowski zabije barem 25 golova. Prošle sezone je u 46 utakmica postigao 33 pogotka, a do svog 25. gola ove sezone je došao prije tri dana, kada je zabio u trećoj minuti utakmice protiv Rayo Vallecana u pobjedi Barcelone 3:0.

Bayern može potencijalno zaraditi 50 milijuna eura na Lewandowskom

Poljak ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2026. godine tako da bi potencijalno mogao Bayernu donijeti još 2.5 milijuna eura, što bi ukupnu odštetu za njega podignulo na brojku od 50 milijuna eura. Poljak se sada priprema za nastup na Euru, gdje njegova reprezentacija igra u skupini D s Nizozemskom, Francuskom i Austrijom. U karijeri je do sada upisao 148 nastupa za reprezentaciju i zabio 82 gola. Nedavno je izjavio da nema namjeru nigdje otići iz Barcelone unatoč stalnom interesu iz Saudijske Arabije i MLS-a.

 

Pročitajte više