TRANSFERI

Liverpool stvara najbolju obranu svijeta. Plan im može uništiti samo Barcelona

Foto: EPA-EFE

LIVERPOOL je završio sezonu s najmanje primljenih golova u Premiershipu (22), dobili su jedan manje od prvaka Manchester Cityja, no Pepov stroj pobjegao im je za bod i uzeo Premiership.

Jürgen Klopp već slaže momčad za iduću sezonu iako ga prvo očekuje finale Lige prvaka protiv Tottenhama 1. lipnja, no Nijemac želi ionako jaku obranu napraviti još jačom.

Mundo Deportivo koji je dobro upućen u događanja u Barceloni, piše da su se Redsi upetljali u borbu za Ajaxovog kapetana Matthijsa de Ligta i spremni su platiti i više od 80 milijuna eura, koliko traži nizozemski prvak, i tako stvoriti najbolju obranu svijeta.

Redsi već imaju dva ponajbolja svjetska beka, Andrewa Robertsona (25) i Trenta Alexander-Arnolda (20), uz najboljeg stopera današnjice, nizozemskog kapetana Virgila van Dijka (27), službeno najboljeg nogometaša nikad uzbudljivijeg Premiershipa.

Kad na to dodamo da bi im gol čuvao Alisson (26), drugi najskuplji golman svih vremena plaćen 73 milijuna eura, tada bi se ta obrambena konstrukcija bez ikakve dileme mogla prozvati najboljom na svijetu.

Za Liverpool ništa manje važno - nitko od njih nije u zalasku karijere, nego u naponu snage.

De Ligt bi tu stigao kao savršena nadopuna, a stvar za Liverpoolove navijače postaje intrigantnija kad se zna da Van Dijk i De Ligt već igraju zajedno u reprezentaciji Nizozemske, koja uskoro ima ambiciju napasti svjetski nogometni vrh vođena potencijalno najboljim stoperskim tandemom svijeta.

Barcelona je i dalje prvi favorit za potpis fantastičnog 19-godišnjeg De Ligta, čiji je menadžer kontroverzni Mino Raiola. De Ligt je, to se zna, zagrizao za transfer u Barcelonu jer će ondje do ljeta igrati njegov sadašnji suigrač Frenkie de Jong.

Zbog straha od Liverpoola ubrzali su pregovore, no sada je sve na samom igraču.

Španjolski prvaci žele osvježiti obranu, a da je u igri i Liverpool, potvrđuje izjava Ajaxovih čelnika koji tvrde da će njihov dragulj nastaviti karijeru ili u Španjolskoj, ili u Engleskoj.

Pročitajte više