Loewen slavio u Areni: Zagreb u uzvratu hvata minus tri

RUKOMETAŠI Zagreb CO-a poraženi su u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Rhein-Neckar Loewen slavio je 31:28 i tako napravio velik korak prema prolasku u četvrtfinale.

Bez trojice vrlo važnih igrača, Zlatka Horvata, Ljube Vukića i Tončija Valčića, oslabljeni Zagreb nije uspio pred svojim navijačima ostvariti željeni rezultat uoči uzvrata u Njemačkoj. Zagrebaši su u prvom dijelu obranu igrali vrlo loše pa ne čudi da su vratari imali smo tri obrane i prvih pola sata. Gosti u 20. minuti dolaze do plus tri i tu su prednost zadržali do poluvremena.

U nastavku Zagreb je bio borbeniji i u 45. minuti stigao do izjednačenja, 21:21. Obrvanovi igrači nisu uspjeli povesti, no držali su priključak do 52. minute. U završnici se njemačka momčad opet odlijepila i predvođena Stefanssonom i Gensheimerom stigla do 31:28. Bio je to prvi poraz koji su rukometaši Zagreba pretrpjeli u Areni.

Najefikasniji u momčadi Zagreba bili su Štrlek, Kopljar i Gal sa po 5 pogodaka. U Rhein-Neckar Lowenu je najubojitiji bio Gensheimer sa 10 golova, dok Ivan Čupić postigao je dva pogotka za gostujuću momčad. Zagreb nema puno vremena za analizu utakmice, uzvrat je već u četvrtak.

Sulić zabio 5, Bičanić 3 gola

Renato Sulić bio je s pet golova najefikasniji igrač svog Veszprema, u gostujućem porazu kod Barcelone 28:21 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Bosansko-hercegovački rukometaš Mirsad Terzić zabio je za mađarsku momčad 2 pogotka. U Barceloni su najefikasniji bili Tomas i Juanin, obojica sa po 6 golova.

Uspješan je bio i drugi španjolski predstavnik koji je zaigrao u nedjelju, Ciudad Real, koji je u gostima svladao francuski Chambery sa 27:24. U Chamberyju je naš Damir Bičanić postigao tri pogotka, a najefikasniji je bio bosansko-hercegovački igrač Edin Bašić s 8 golova. U Ciudad Realu su Entrrerios i Jurkiewicz zabili po četiri pogotka, a bivši igrač CO Zagreba, Kiro Lazarov, zabio je jedan gol.


Dodajmo da su Čehovski Medvjedi u sarajevskoj dvorani Mirze Delibašića pobijedili domaću Bosnu hrvatskog trenera Irfana Smajlagića s 31:22. Utakmicu je pratio i trenutno najpopularniji bosanski sportaš, nogometni reprezentativac Edin Džeko.



Rukomet, Liga prvaka, prve utakmice osmine finala:

Zagreb - Rhein-Neckar Loewen 28:31

Barcelona - Veszprem 28:21

Chambery - Ciudad Real 24:27

Bosna - Čehovski Medvjedi 22:31

Pročitajte više