Hajdukov rekorder oduševio lovca na wonderkide: Stigao je u Poljsku kao oluja

Foto: Profimedia

RADOMIAK RADOM iznenađujuće je pobijedio na gostovanju kod varšavske Legije 3:0, koja se bori za naslov prvaka Poljske. Za domaćina je sve krenulo po zlu nakon što je u šestoj minuti isključen Bartosz Kapustka. Gosti su brojčanu prednost kapitalizirali u posljednjih pola sata. Lisandro Semedo pogodio je u 66. za vodstvo, sedam minuta kasnije Vagner je pogodio za 2:0. Treći gol na utakmici zabio je Luka Vušković (17) u 79. minuti.

Mladi hrvatski stoper iz velike je udaljenosti lijepo pogodio za konačan rezultat. Najskuplji igrač u povijesti Hajduka od ove zime igra u Radomiaku kao posuđeni igrač Tottenhama. U 12 nastupa za poljsku momčad zabio je tri gola, a ima i jednu asistenciju. Posudba mu istječe krajem lipnja, a prema Transfermarktu, vrijedi sedam milijuna eura. Ovom pobjedom Radomiak je povećao šanse oko ostanka u ligi.

Periodom koji je Vušković dosad proveo u Poljskoj oduševljen je i Jacek Kulig, poznatiji kao Football Talent Scout, poznati lovac na wonderkide kojeg na X-u prati gotovo 300 tisuća ljudi. Danas je Vuškoviću posvetio objavu u kojoj je istaknuo sjajnu statistiku hrvatskog stopera te naveo da je "apsolutni talente" koji je u "u Poljsku stigao kao oluja". 

Pročitajte više