Premier liga

Lukaku odigrao utakmicu kakvu Premier liga još nije vidjela

Foto: Profimedia

ROMELU LUKAKU bio je najlošiji igrač Chelseaja u 1:0 pobjedi europskog prvaka u 26. kolu Premierlige protiv Crystal Palacea. Belgijac je odigrao jednu od najlošijih utakmica u karijeri i utakmicu kakvu Premier liga još nije vidjela.

Lukaku, 28-godišnji napadač kojeg je Chelsea doveo prošlog ljeta za 113 milijuna eura srušivši klupski rekord, protiv Crystal Palacea je odigrao cijelu utakmicu i u 90 minuta imao samo sedam dodira s loptom. U drugom poluvremenu je bio nešto primjećeniji na travnjaku budući da je u prvih 45 minuta samo dvaput dodirnuo loptu, od čega jednom kad je njegova momčad kretala s centra.

Od tih sedam dodira s loptom, loptu je izgubio triput. Nije dobio nijedan duel, nije imao nijedan dribling, nijedan udarac, nijedan dodir s loptom u suparničkom kaznenom prostoru... Otkako se mjere podaci u Premier ligi, nitko nije imao manje dodira s loptom u 90 minuta od Lukakua.

"To nije do sustava. Ne, ne, ne. Tako je kako je. Nismo ništa mijenjali, dao sam im upute kao i inače", komentirao je Chelseajev trener Thomas Tuchel ove nevjerojatne podatke Lukakua koji je ove sezone u Premier ligi postigao samo pet golova, od toga tri još u prvom mjesecu sezone.

Pročitajte više