MAČEVANJE: NA MAŽURANIĆEVU MEMORIJALU MAČEVAOCI IZ DEVET ZEMALJA

Gotovo stotinu mačevalaca iz devet zemalja nastupit će u nedjelju, 21.ožujka, na tradicionalnom međunarodnom turniru Memorijal "Vladimira Mažuranića", koji će se održati u maloj dvorani Doma sportova, izjavio je danas na konferenciji za tisak tajnik Zagrebačkog mačevalačkog saveza Sanjin Kovačić.

Organizator i ovog 19 Memorijala je Zagrebački mačevalački savez, a pored naših najboljih mačevalaca nastupit će i natjecatelji iz Slovenije, Mađarske, Srbije i Crne Gore, Italije, Makedonije, Austrije, Rumunjske, Češke i Slovačke.

Bit će to izvrsna prigoda za najboljeg hrvatskog mačevaoca Ozrena Debića da pred svojom publikom opravda naziv favorita u floretu. To će mu ujedno biti i pripremno natjecanje za nastup na olimpijskom kvalifikacijskom turniru što će se 17. travnja održati u belgijskom Gandu.

Na kvalifikacijskom turniru u Gandu nastup na OI pokušat će se izboriti Martin Petričić (mač), Doris Vrečko(floret) i Irena Šuljić (mač). "Dobili smo garancije predsjednika Svjetske mačevalačke federacije (FIE) Renea Rocha da će Memorijal za dvije godine biti rangiran kao turnir A kategorije, što znači dolazak natjecatelja i natjecateljica iz najmanje 30 svjetskih zemalja", rekao je predsjednika Mačevalačkog saveza Zagreba Bojan Mijatović.

(Hina)xtm yad

Pročitajte više