liga nacija

MAĐARSKA - SRBIJA 1:1 Srbima prijeti još jedan debakl. Ispadanje u treću ligu

Foto: EPA

REMIJEM kod Mađarske u petom kolu druge jakosne skupine Lige nacija Srbija je u jako teškoj situaciji. Kolo prije kraja prijeti joj ispadanje u Ligu C Lige nacija ili treću europsku ligu.

Srbija je povela u 17. minuti krasnim golom Nemanje Radonjića. Zabio je solo prodorom nakon što ga je lijepo poslužio Luka Jović, ali on je na kraju ispao tragičar jer je u posljednjih deset minuta promašio dvije sjajne prilike za pobjedu iz blizine. 

Mađari su izjednačili u 39. minuti golom Zsolta Kalmara te tako ostali u igri za prvo mjesto, dok je kolo prije kraja natjecanja u skupini Srbija uvjerljivo posljednja sa samo tri boda.

Kako bi se Srbija spasila ispadanja u treću ligu, u srijedu na Marakani mora pobijediti Rusiju, koja se bori za prvo mjesto i promociju u elitnu skupinu. Osim toga, Turska u isto vrijeme na domaćem terenu mora izgubiti od Mađarske.

Ako se Srbima i dogodi oboje od navedenog, što je jako teško, to i dalje nije dovoljno da ostanu u drugoj europskoj ligi. Treba im se poklopiti i gol-razlika jer Turcima je sada 6:6, a Srbima, koji imaju i tri boda manje, 4:7. 

Tako da se čini izvjesnim da je ovo crni tjedan srpskog nogometa. Reprezentacija je u četvrtak u Beogradu u baražu protiv Škotske na penale ostala bez Eura, a tri dana kasnije samo bodom u Budimpešti došla blizu ispadanja iz druge jakosne skupine Lige nacija.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više