sp 2022

Maguire odgovorio Keaneu na žestoke kritike proslave gola protiv Albanije

Foto: REUTERS/Hannah Mckay

ŽESTOKE kritike Roya Keanea, legende Manchester Uniteda, a danas televizijskog komentatora Sky Sportsa, izazvala je proslava Harryja Maguirea. Izveo ju je nakon što je zabio prvi gol Engleske u pobjedi 5:0 nad Albanijom.

Zaletio se i proklizao na koljenima, a zatim prstima naćulio uši. Keane, koji je inače žestoki kritičar Maguireovih igara za Manchester United, to je ovako prokomentirao na ITV-u: "On misli da tako ušutkuje kritičare, ali ja mislim da je to što radi sramota. Posljednjih mjeseci igra sramotno za United i misli da će ako zabije na ovoj utakmici ušutkati kritičare. Sramota."

Keanovo mišljenje dijeli još jedna legenda, Ian Wright, pa je komentar Maguireove proslave postao bitniji od gola kojom je bila motivirana. To se nametnulo kao glavna tema u engleskoj sportskoj javnosti pa je Maguire nakon utakmice morao objašnjavati zašto je baš tako slavio:

"Slavio sam kližući na koljenima, to mi je došlo prirodno. Tako sam samo htio proslaviti nevjerojatan osjećaj zabijanja gola za svoju domovinu. To nije bila poruka ikome, samo mi je došlo kao prirodna reakcija na važan gol koji sam zabio za Englesku jer je bio prvi i na važnoj utakmici."

Maguire inače sjajno igra za Englesku i ljetos je uostalom izabran u idealnu momčad Eura. Problem je što te partije ne pruža i za United, u kojem ga novinari i navijači žestoko kritiziraju. Keane je u tome najglasniji. 

Stoper i kapetan Uniteda je pod teretom velikih očekivanja otkako ga je United prije dvije godine doveo iz Leicestera uz odštetu od oko 90 milijuna eura, čime je postao najskuplji branič u povijesti. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više