"Mamić kao svaki džek gleda smrti u oči. I zato će doći na derbi!"

PLAVI su bez sponzorskog imena na dresu, pa i najmanji poguranac dobro dođe. Takav su modri dobili u Klubu književnika, a paraf je na ugovor stavio Mirko Barišić. Nakon formalne dionice i prigodnog druženja, uslijedili su tonovi realnosti.



"Žalostan sam što idemo toliko daleko da dijelimo dresove kako bi privukli ljude na stadion.  Ipak, to je neminovno jer u Hrvatskoj trenutno vlada takvo stanje duha. Dinamo iz temelja kreće graditi mostove prema svojim partnerima, ali i prema navijačima. U ovom trenutku, razveselila bi me posjeta od 15 tisuća gledatelja.", kaže Dinamov predsjednik i poručuje:

"Delegaciju Hajduka pozivam na ručak. Vrijeme je da se obnovi tradicija."

"Mogao bi nam se dogoditi tsunami"

Dok delegacije sjever  i juga budu uživale u pomirbenim delicijama, na ulicama Zagreba vladat će kaos.

"U Zagrebu bi u subotu moglo biti 50, 60 tisuća ljudi na ulicama. Ako to stanje duha preraste u agresiju, mogao bi nam se dogoditi tsunami."

Predsjednik kaže da će Zdravko Mamić po prvi puta ova polusezone, doći na Dinamovu utakmicu. Maminjo je umoran, i njega žalosti stanje u nogometu i zemlji.

"Zdravko će doći na derbi jer je džek, a svi džekovi gledaju smrti u oči"

Kako je bilo gledati situacije u Vinkovcima?

"Ne bih o uvredama koje sam doživio u Vinkovcima. Tužan sam zbog njih, ali i to je još jedan dokaz stanja u društvu", kaže Barišić koji je riječ-dvije posvetio i treneru Halilhodžiću:

"Vaha je dobar trener, no osim rezultata on mora stvoriti i igru. Mi moramo na račun nečega privući gledatelje, Dinamo mora igrati lijepo. Na pripremama smo igrali sjajno, ali sada to nije tako. Bit će u skoro vrijeme, u to sam uvjeren. Kao i u našu pobjedu nad Hajdukom, bit će 1:0."

Pročitajte više