EUROPSKE LIGE

Manchester United s tri gola Brentfordu prekinuo niz bez pobjede

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED je u 35. kolu engleske Premier lige na Old Traffordu ugostio Brentford. Sastav trenera Ralfa Rangnicka, koji će iduće sezone naslijediti Erik Ten Hag, pobijedio je 3:0. Prvi pogodak na utakmici postigao je Bruno Fernandes u devetoj minuti.

Portugalac je do svojeg desetog gola, uz koji ima šest asistencija, došao nakon dodavanja Anthonyja Elange koji je iskoristio prazan prostor iza obrane Brentforda, ubacio se, povukao loptu i povratnim dodavanjem pronašao Fernandesa. Cristiano Ronaldo zatresao je mrežu u 44. minuti. No oglasio se VAR i poništio njegov gol.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ FERNANDESOV GOL

Jedan od najboljih igrača u povijesti ipak se uspio upisati u listu strijelaca, i to u 61. minuti. Realizirao je kazneni udarac koji je sudac Chris Kavanagh dosudio zbog prekršaja Rica Henryja. Konačnih 3:0 postavio je Raphael Varane. Francuski branič lijepo se snašao te zabio nogom u 72. minuti nakon ubačaja iz kuta.

Dvije utakmice do kraja sezone

United je ovom pobjedom došao na 58 bodova i prekinuo niz od tri uzastopna kola bez pobjede. Mančesterski klub posljednji put slavio je nad Norwichem 16. travnja. Potom su došli porazi od Liverpoola i Arsenala te neriješeni ishod s Chelseajem. Do kraja sezone očekuju ih utakmice protiv Brightona i Crystal Palacea. Brentford se nalazi na 14. poziciji.

Pročitajte više