Manchesterski tisak: Ćorluka je istočnoeuropska nogometna zvijezda

MANCHESTERSKI tisak raspisao se o prelasku Dinamovog braniča Vedrana Ćorluke u redove Manchester Cityja. Iako u članku nema nikakve potvrde o realizacije transfera, o Ćorluki se govori u superlativima i naziva ga se " istočnoeuropskom nogometnom zvijezdom" na vratima Manchester Cityja. 

Očito da je Englezima Ćorluka ostao u pozitivnom, odnosno negativnom, sjećanju još od kvalifikacijske reprezentativne utakmice protiv Engleza u Maksimiru kada je Ćorluka odlično odigrao za pobjedu Hrvatske 2:0.

U članku se  također naglašava da je Ćorluka iznimno visok obrambeni igrač koji je voli izlete u protivnički šesnaesterac, a kao posebna kvaliteta spominje se i sposobnost da kao obrambeni igrač nerijetko zabije gol.

Navijači Manchester Cityja rado bi zagrebačkog braniča vidjeli u redovima svoga kluba, pa tako jedan navijač komentira, "Ćorluka je pravi as u kompjuterskoj igrici, nadam se da tako odlično igra i u realnosti".

Drugi navijači u svojim komentarima hvale menađera Manchester Cityja Svena Gorana Ericssona na odlično odrađenom poslu pri odabiru pojačanja. "Volio bih vidjeti Ćorluku u Cityju, bravo Ericsson, sjajno si to zamislio." - pišu navijači.

M.P.
FOTO: H.P.

Pročitajte više