HRVATSKI NOGOMETAŠI

Marca: Bayern mijenja Kovača jednim od najgorih trenera Reala u povijesti

Foto: EPA

NIKO KOVAČ ni ako osvoji duplu njemačku krunu neće ostati trener Bayerna, navode njemački, ali i španjolski mediji.

Prošlog tjedna El Mundo Deportivo iz Barcelone pisao je da je Bayernov sportski direktor Hasan Salihamidžić održao sastanak s Julenom Lopeteguijem.

Madridska Marca demantira da je do tog susreta došlo, ali otkriva da Bayern već dulje vrijeme skenira trenera koji je Real ove sezone vodio tek četiri mjeseca.

Zbog toga se o njemu raspitivao kod Tonija Kroosa. Bivši igrač Bayerna prema pisanju Marce "jako se pohvalno izrazio" o treneru s kojim je proveo malo vremena, a bavarski klub njegovo mišljenje uzeo je kao relevantno. 

Lopetegui je ove sezone Real vodio samo od 1. srpnja do 29. listopada, kada je smijenjen nakon poraza 1:5 kod Barcelone. 

Na Realovoj klupi bio je 14 utakmica i za to je vrijeme doživio čak šest poraza. 

U povijest najvećeg kluba na svijetu ušao je kao jedan od trenera s najgorim skorom i najkraćim stažom, ali Lopetegui je prije toga odradio impresivnu gažu kao izbornik Španjolske.

U dvije godine vodio je reprezentaciju na 20 utakmica i nije doživio nijedan poraz.

Međutim, i tamo je završio debaklom. Španjolski savez smijenio ga je neposredno prije početka SP-a prošle godine, kada je Real objavio da je izbornik sve dogovorio s tim klubom.

Lopetegui je samo dan kasnije dobio otkaz iako je već bio s momčadi u Rusiji. Samo četiri i pol mjeseca kasnije otpušten je i iz Reala.

Pročitajte više