Marca: Real je Modriću ponudio novi ugovor uz bitno manju plaću. Luka je prihvatio

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ (38) je 40 dana prije isteka ugovora s Realom prihvatio novi. Točnije, produljenje za još jednu sezonu. Ovo je objavila Marca: "Real je Modriću ponudio produljenje ugovora uz osjetno smanjenu plaću. Luka je to prihvatio jer se želi umiroviti u Realu. Ambicija mu je biti kapetan Reala te želi ući u povijest osvajanjem novih trofeja i posebno još jednom Ligom prvaka."

Usprkos tome što ga klubovi iz Amerike i Arabije mame raskošnim ponudama, Modrić je dakle odlučio gdje želi nastaviti karijeru. Početkom iduće sezone napunit će 39 godina, ali umirovljenje mu ne pada na pamet. On želi samo Real. Toliko je posvećen klubu da prihvaća biti rezerva i pristaje na upola manju plaću od trenutne, koja mu je 21.8 milijuna eura bruto na godinu. Toliko je sretan u klubu i Madridu. Zato je sve ovisilo o Realu, koji je, izgleda, odlučio kao što je Modrić htio.

Hrvatska legenda Reala je u Madridu osvojila sve. Između ostalog, pet europskih, četiri španjolske titule i dva Kupa kralja te Zlatnu loptu. Odigrao je 531 utakmicu, postigao 39 i namjestio 86 golova. Obožavaju ga suigrači i navijači, a posljednjih godina je zbog poodmakle dobi produljivao ugovore samo za jednu sezonu.

Tijekom aktualne sezone je većinom rezerva, ali sa značajnim doprinosom, kako kao starter tako i ulascima s klupe, u Realovom pohodu do osvajanja La Lige te do finala Lige prvaka. Iako je bio u prvoj postavi na samo 22 utakmice, uspio je zabiti 2 gola i asistirati za njih 8.

Pročitajte više