Marina Ljubičića čeka transfer karijere od 15 mil. eura? Evo koliko bi Hajduk dobio

MARIN LJUBIČIĆ (22) je ove sezone upisao 40 nastupa, 15 pogodaka i dvije asistencije u svim natjecanjima za LASK iz Linza. Hrvatski napadač je od toga zabio 12 u austrijskoj Bundesligi, čiji je peti najbolji strijelac. Ljubičić je u odličnoj formi, a prema informacijama njemačkog novinara Dominika Schneidera, u ljetnom prijelaznom roku mogao bi napraviti transfer karijere.

Schneider navodi da su tri neimenovana kluba iz Bundeslige te talijanski Lazio zainteresirani za Ljubičića. Podsjetimo, trener Lazija je hrvatski stručnjak Igor Tudor. Transfermarkt, stranica specijalizirana za procjenjivanje vrijednosti nogometaša, navodi da Ljubičić vrijedi 2.5 milijuna eura, dok Schneider piše kako bi odšteta za Ljubičićev potencijalan transfer mogla iznositi otprilike 15 milijuna eura. Ugovor s LASK-om ima do ljeta 2027. godine.

Grafika: Sofascore

Portugalski velikani nudili osam milijuna eura za Ljubičića?

Ljubičić je rođeni Splićanin koji je prošao Hajdukovu školu nogometa te u prvom sastavu sakupio 44 nastupa, devet pogodaka i četiri asistencije. U ljeto 2022. otišao je na posudbu u LASK, koji ga je pola godine kasnije otkupio za 2.9 milijuna eura. 

U veljači 2023. godine pisalo se o interesu portugalskih velikana Brage i Sportinga za Ljubičića, koji su navodno nudili osam milijuna eura, ali je LASK to odbio. Prema dostupnim informacijama, čini se da će klub iz Linza na mladom napadaču zaraditi višestruko više od Hajduka.

Jakobušića i Nikoličiusa se kritiziralo zbog iznosa koji su dobili za Ljubičića

Kada je odlazio iz splitskog kluba, tadašnjeg predsjednika Lukšu Jakobušića i još aktualnog sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa kritizirali su jer su, smatralo se, loše ispregovarali uvjete otkupa Ljubičićeva ugovora, odnosno da je Hajduk na ovom transferu uzeo premalo novca. Također, mnogi su bili mišljenja da Ljubičić na Poljudu nije dobio dovoljno dobru šansu.

Bili smo tada pisali i da su Jakobušić i Nikoličius, shvativši što se dogodilo kod ugovaranja posudbe i što bi se tek moglo dogoditi, otputovali u Austriju kako bi pokušali ispregovarati povratak Ljubičića u Hajduk. Mladi napadač je tu ideju odbio, a onda se upalio i alarm kod LASK-a koji ga je potom odlučio prije vremena otkupiti.

Austrijskom klubu bi se to sada moglo itekako isplatiti. S druge strane, Hajduku na temelju naknade za razvoj igrača pripada 3.5 posto od transfera, odnosno 525 tisuća eura.

Pročitajte više