Marković: Ne pada nam na pamet smjenjivati Bilića!

VLATKO MARKOVIĆ tvrdi da Slaven Bilić ostaje izbornik i u dodatnim kvalifikacijama. Predsjednik HNS-a bio je razočaran nakon poraza od Grčke i navodno je izbornik zamalo smijenjen tu večer. Nakon toga je Marković najavio sjednicu Izvršnog odbora za ponedjeljak pa za srijedu, a na kraju će se održati u petak. Čini se da je Bilićeva pozicija sve sigurnija kako dani odmiču.

"Ni meni ni nikome u HNS-u ne pada na pamet sada smjenjivati izbornika. Bilić je s Hrvatskom osigurao doigravanje, a još možemo biti najbolji drugi pa i prvi u skupini. Pozicija nam je i dalje superiorna", rekao je Marković za Jutarnji list.

Tako vjerojatno ne misli Zdravko Mamić, najmoćniji čovjek u našem nogometu. Mamić je u Ateni rekao da treba smijeniti Bilića.

"Zdravko je emocionalno teško zadrživ, ali voli nogomet i vrlo dobro procjenjuje što je dobro za naši nogomet. Zdravkovu izjavu pripusujem vrućim emocijama i frustracijama neposredno nakon utakmice, kako zbog poraza tako i zbog njegova uvjerenja da ima igrače koji zaslužuju igrati u reprezentaciji, a ne igraju. Zdravko poslije Atene nigdje nije otvoreno kazao ništa na temu Slavena Bilića."

Marković je još jednom ponovio da nema smjene.

"Ne zaboravite da nam je Slaven donio puno veselja i dobrih rezultata i sad je na dobrom putu da izbori Euro. U Ateni smo bili ispod razine i propustili osigurati Euro, zbog čega smo svi bili depresivni, ali naša je pozicija i dalje superiorna."

Pročitajte više