Mavrović nahvalio Hrgovića i otkrio gdje je on pogriješio u legendarnoj borbi s Lewisom

Screenshot (Arenasport)

FILIP HRGOVIĆ zablistao je u profesionalnom debiju i za samo 90 sekundi nokautirao Brazilca Zumbana. Hrgovićev nastup oduševio je i bivšeg europskog prvaka Željka Mavrovića.
 
"Imao sam prilike vidjeti Filipa na djelu i ovog ljeta na dva sparinga koja je imao s jednim ozbiljnim srpskim profesionalcem, i već tada bilo mi je drago konstatirati da je u zavidnoj boksačkoj formi. Ovo u subotu bio je samo nastavak toga, i to protiv protivnika po mjeri za prvu profesionalnu borbu", rekao je Mavrović za Večernji list.
 
Treba li Hrgović zanemariti juriš za europski naslov, što su neki boksači i činili, ili da i to bude dio puta prema vrhu?
 
"Filip bi se za europski naslov mogao boriti već za godinu do godinu i pol. Za nas koji dolazimo iz manjih zemalja to nije loš put, a ja bih rekao i da je sigurniji. Meni je taj europski naslov dao dimenziju više i omogućio borbu za svjetski naslov. Hrgović je već sada sjajan i nitko s njim neće boksati zato što mu se hoće, jer boksati s Francuzom, Nijemcem ili Englezom znači više novca. No možda je dobar i put preko naslova neke manje federacije koja nije WBC, WBA, IBF i WBO."
 
Što Hrgović može popraviti?
 
"Filip je visok 198 centimetara i vjerujem da će mu za prave mečeve trebati koji kilogram više jer bi s njima bio opasniji. No on mora sam osjetiti sebe, možda mu više odgovara da su mu mišići vitalniji, da ima više zraka u plućima. Ovog puta vidio sam neke serije koje nisu bile uobičajene za njega u olimpijskom boksu", rekao je Mavrović i prisjetio se svoje legendarne borbe za naslov svjetskog prvaka.
 
"Ja sam na 191 centimetar u prosjeku imao oko 101 kilogram, ali u borbu s Lennoxom Lewisom ušao sam sa 96,7 kilograma i u tome sam pogriješio."
 

Pročitajte više