Mbappe poslao moćnu poruku predsjedniku PSG-a nakon žestoke svađe s njim

Foto: Profimedia

KYLIAN MBAPPE žestoko se posvađao s predsjednikom PSG-a Nasserom Al-Khelaifijem u nedjelju navečer, prije utakmice s Toulouseom, zadnje domaće PSG-ove u prvenstvu i posljednje koju je Mbappe na Parku prinčeva igrao kao igrač tog kluba. Navodno je katarski milijarder zamjerio Mbappeu jer ga Francuz nije spomenuo u svom oproštajnom videu, koji je prije utakmice prikazan na velikom ekranu na stadionu u Parizu.

"Tresli su se zidovi koliko su Mbappe i Al-Khelaifi urlali jedan na drugog"

Kako navodi Le Parisien, izbila je žestoka svađa između Mbappea i Al-Khelaifija, koji ne razgovaraju otkako je Mbappe objavio da će na kraju sezone otići u Real. Dvojac se, prema pisanju Le Parisiena, zatvorio u prostoriju, iz koje se čula vika. "Tresli su se zidovi", piše francuski list. 

Mbappe (25) je došao u PSG 2018. godine za 180 milijuna eura iz Monaca. Iako je igrao s Messijem i Neymarom te za PSG u 307 utakmica postigao 256 i namjestio 108 golova, nije uspio osvojiti Ligu prvaka. To nije uspio ni ove godine, PSG je ispao u polufinalu od Borussije Dortmund. Već je neko vrijeme nezadovoljan i želi otići. Predsjednik kluba zadržao ga je prije dvije godine jednim od najvećih ugovora u povijesti nogometa.

Zarađuje oko 6 milijuna eura bruto mjesečno (2.7 milijuna neto), a dobio je i bonus od 180 milijuna eura samo za potpis ugovora te dodatnih 70 milijuna na kraju svake godine ugovora, koji je trebao trajati tri godine. No ponuđena mu je opcija da nakon dvije sezone ode besplatno, a tu opciju odlučio je iskoristiti.

Zahvala predsjedniku

Time je razbjesnio Al-Khelaifija, ali je usprkos tome te žestokom verbalnom fajtu s njim u nedjelju, sinoć odlučio rastati se od njega uz izraze zahvalnosti i poštovanja. Na svečanosti na kojoj je proglašen najboljim igračem sezone francuske lige, izjavio je: "Zahvaljujem se svim ljudima u klubu i predsjedniku. Nedostajat će mi. Ali, odlazim visoko uzdignute glave." Iako se odavno zna kada i gdje Mbappe odlazi, on odbija spomenuti Real.

Odbija spomenuti Real

Ovako je na ceremoniji odgovorio na novinarsko pitanje gdje odlazi: "Sve u svoje vrijeme. Za sada mogu samo reći da odlazim iz PSG-a. Što se tiče ostalog, još nije vrijeme za to. Moj otac želio je da uđem u povijest Ligue 1 prije nego što odem. Bilo je to dugo putovanje i sretan sam da sam to uspio ostvariti. Moje iduće poglavlje bit će jako uzbudljivo. Otkrit ću nove stvari i to me čini jako sretnim."

Pročitajte više