Messija nema među nominiranima za Uefinog igrača godine: Evo koja trojica su u užem izboru

Foto: Uefa

LIONEL MESSI nije se uspio plasirati ni među tri najbolja igrača Europe u Uefinom izboru, trojica laureata za ovogodišnju nagradu su Realov dvojac, te zvijezda gradskog rivala Atletica i francuske reprezentacije.

Cristiano Ronaldo, Gareth Bale i Antoine Griezmann su trojica igrača koje je Uefa uvrstila u uži izbor za najboljeg igrača Europe prošle godine. Zvijezda Barcelone nije se ugurala ni među četiri, naime njegov suigrač Luis Suarez izbacio ga je tek na peto mjesto u poretku.



Ronaldo je, jasno, prvi favorit za ovogodišnju nagradu, u svoj ionako bogat rezime u protekloj sezoni dodao je svoj treći, Realov ukupno 11. naslov u Ligi prvaka, te naslov na Euru s reprezentacijom.



Baleove reference su također Liga prvaka i sjajne partije za Wales na proteklom Europskom prvenstvu u Francuskoj, s kojim je izborio polufinale.



Francuski napadač Antoine Griezmann bit će favorit iz sjene, iako je izgubio od Ronalda oba najvažnija susreta ove sezone, bio je jedan od ključnih kotačića u igrama svog kluba i reprezentacije.

Nagradu, koju je Messi osvojio lani, dodjeljuju novinari iz zemalja članica Uefe, a ostala desetorica na završnoj listi su Gianluigi Buffon, Toni Kroos, Thomas Muller, Manuel Neuer i Pepe.
Uefa će pobjednika proglasiti 25. kolovoza na dan ždrijeba za skupine Lige prvaka.

Messi razmišlja o povratku u reprezentaciju

Vjerojatno inspiriran Ronaldovim spektakularnim uspjehom, Leo Messi razmišlja o povratku u reprezentativni dres. Argentinski mediji tvrde kako još nije rekao konačno zbogom, iako se umirovio nakon nedavnog poraza u finalu Copa Americe. Novi izbornik Argentine, Edgardo Bauza, tvrdi kako još mora popričati s najboljim svjetskim igračem.

"Vidim reprezentaciju Argentine koju predvodi Leo Messi, nisam još odustao, popričat ćemo i vidjeti koja će biti njegova odluka tad," rekao je argentinski izbornik.
 

Pročitajte više