MESSIJU VISI SP Viceprvak svijeta ne može pobijediti ni najgoru reprezentaciju Južne Amerike

Foto: Getty Images/Guliver Image

SVE su promijenili: Izbornika, igrače, igru i taktiku, ali nema pomoći. Argentina, aktualni viceprvak svijeta, nastavlja se sramotiti u kvalifikacijama za SP.

Dvije utakmice prije kraja, u 16. kolu južnoameričke kvalifikacijske skupine, na domaćem terenu igrala je samo 1:1 sa skromnom Venecuelom, daleko najlošijom od deset reprezentacija koje se natječu za odlazak u Rusiju iduće godine.
 
Pred sam kraj kvalifikacija, Argentina ima samo šest pobjeda i drži tek peto mjesto u skupini. Prema trenutnom rasporedu igrala bi baraž za odlazak na SP protiv Novog Zelanda.
 
Argentinska blamaža još je veća, jer nije uspjela pobijediti momčad koja od nje ima čak 16 bodova manje i u 15 utakmica je uzela tek sedam bodova (uz gol-razliku 17:35) u Buenos Airesu, na Riverovom Monumentalu.

Štoviše, Venecuela je povela golom Jhona Murilla u 50. minuti. Pet minuta kasnije, udarac Maura Icardija u vlastiti gol je skrenuo Rolf Feltscher i tako Argentini donio barem bod koji je ostavlja u igri za SP.
 
Novi argentinski izbornik Jorge Sampaoli, koji je "otet" Sevilli kako bi spasio debelo kompromitirani odlazak na SP, ne uspijeva pokrenuti reprezentaciju, iako ju je presložio u 3-4-3, s Di Mariom na boku, te napadačkim trozubcem Dybala-Icardi-Messi, a iz reprezentacije je izbacio Higuaina.
 
Argentini su početkom listopada preostale još dvije utakmice da u jako tijesnoj skupini, u kojoj se šest reprezentacija bori za tri mjesta koja izravno vode za SP, izbori za izravan odlazak tamo.
 
Prvo će ugostiti Peru, koji ima isto bodova kao i domaćin, a pet dana kasnije ide kod Ekvadora. Viceprvaku svijeta igra "troznak"; može se izravno plasirati na SP, ići u dodatne kvalifikacije, ali i ostati bez prilike za obranom "naslova" viceprvaka svijeta. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više