rukometni euro

Metličić: Mi se nismo pojavili na utakmici. Nije ovo školsko prvenstvo

Screenshot: RTL

HRVATSKA je na startu drugog dijela Europskog prvenstva doživjela težak poraz od Crne Gore (26:32). Hrvatska je bez bodova i u sljedeće tri utakmice protiv Danske, Nizozemske i Islanda mora slaviti te se nadati da će se poklopiti nekoliko rezultata kako bi prošla u polufinale.

"Mi nismo došli na utakmicu", rekao je bivši reprezentativac Pero Metličić u studiju RTL-a na poluvremenu. "Uvjerljivo najgore poluvrijeme na prvenstvu, govor tijela ne postoji. Obrana ne funkcionira, napad još manje. Svaka čast Crnoj Gori, ona je rasla, utakmica je bila egal do 20. minute i osjetili su krv. Kad ti bace dvostruki cepelin, to govori koliko im je samopouzdanje poraslo."

Metličić smatra da je Hrvatska možda podcijenila suparnika. "Ili smo ih podcijenili, mislili da ćemo lako i nismo ozbiljno shvatili njihove prijetnje. Svaka utakmica je priča za sebe i nikad ne znaš što se može dogoditi. Nije ovo školsko prvenstvo, a i tamo se pripremaš. Nema laganih protivnika, moramo ući u utakmicu kao favoriti i pokazati Crnoj Gori da nema šanse. Mi smo totalno suprotni bili."

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije osvrnuo se i na izbornika. "Horvatu nije bilo lako voditi ovakvu utakmicu. Bilo je grešaka, ne znam koja je uloga bila Sliškovića, nekorišten je bio. Na kraju je Horvat ubacio mlađe, poginuo s njima. Od početka do kraja nismo bili agresivni, nismo prekršaj pošten napravili."

Pročitajte više